„Daugelis miršta vietoje. Nuostoliai 40–70 proc...“ Z-karo korespondentai pakraupę  (2)

Z-karo korespondentai pakraupę dėl katastrofiškų nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Štorm Z“ būrių instruktorius ir karo korespondentas Sviatoslavas Golikovas savo kanale „Filologas pilkojoje zonoje“ (rus. „Филолог в серой зоне“) pripažino, kad šie būriai patiria didžiulius neatitaisomus nuostolius ir mėsos šturmuose malami nepasiekę jokio rezultato. Apie tai jis rašo savo „Telegram“ kanale, atskleisdamas Rusijos kariuomenės nuostolių mastą.

Patys rusai pripažįsta, kad eikvoja savo pajėgas, tačiau ir toliau tęsia beprasmes skerdynes, prarasdami ištisus kariuomenės dalinius.

Golikovas rašo, kad rusų šturmo daliniuose vidutinis neatstatomų nuostolių lygis siekia 40-70 procentų, sanitariniai nuostoliai sudaro apie 60-30 procentų personalo.

Rusijos šturmo daliniams trūksta įrangos ir ginklų, taip pat apmokymų. Pėstininkų puolimų nepalaiko artilerija, dėl to Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi galimybę įveikti besiveržiančius okupantus. Be to, „Štorm Z“ daliniai metami į mūšį avariniu režimu praktiškai iš ratų, neįsigilinus į situaciją, dėl to menkas susitelkimas ir koordinuotų veiksmų trūkumas vienas po kito virsta pralaimėjimais.

 

Sužeistus rusus sunku išvesti iš fronto linijos, todėl daugelis jų miršta vietoje.

„Minėtų veiksnių derinys lemia, kad šturmo būriai yra nuolat triuškinami nepasiekus jokių reikšmingų rezultatų“, - rašo rusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(4)
(84)

Komentarai (2)