98% organizacijų naudoja atvirojo kodo programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tauttvisz 2010-08-12 22:47
Buvau isirases kazkada, kazkas su flashu buvo problemu tingejau sprest tai ir atgal gryzau prie win 7. Neskaitant to kad su linuxais vistiek problemu bus daugiau, bei softo trukumo, dar windows paprasciausiai dizaino atzvilgiu grazesni. Beje photoshop linuxams neisleistas oficialiai ar klystu?
infoguru 2010-08-12 22:52
84.97% žmonių visame pasaulyje moka naudoti ir naudoja komandinę eilutę pavadinimu Google, kuri padeda greitai ir patogiai surasti visas kitų komandinių eilučių komandas.
infoguru 2010-08-12 23:04
Su flashu problemu pastaruoju metu kazkaip nepastebiu. Priesh du metus tikrai buvo. Del grozio tai nesutinku visgi. Standartines dsitribucijos gal ir neblizga per daug (nors KDE desktopas visai blizgus sakyciau ( http://www.kde.org )), bet lankstesnes sistemos groziui susikurti nei linux neteko matyti. Gal tokia yra - nezinau. Gali pasidaryti kaip nori - tiek Mac desktopa, tiek Win7, tiek savo. Reikia tik netingeti. Tam puikiai tinka tokie dalykai kaip compiz, awn, Cairo dock, Screenlets. Siaip kas del visokiu temu, skinu, ikonu ir t.t. tai visai nebloga vietele yra OpenDesktop.org (http://opendesktop.org/). Siulau ten pasizvalgyti. Del fotoshopo tai kol kas versijos linux nera. Nors, pvz Corelis jau išleido savo linuxine versija. Turbūt žinai tokią alternatyvą, kaip GIMP. Nors ji nėra tokia nušlifuota kaip Photoshopas, bet tikrai vartototinas. Ir šiaip daugumoje viskas priklauso nuo menininko. Gali turėti naujausią fotoshopą ir niekaip nesukeverzosi to, ką kitas padarys su paprastu paintu.
tauttvisz 2010-08-12 23:54
Na panasiai ir buvau isirases, gal pries 1,5 metu , sumelavau turbut, prie xp gal gryzau o ne 7, nebepamenu. Kas del grozio, ne visada kas blizga yra skoninga ir grazu Nesakau kad tos temos prastos visai, bet lygis ne tas. Visgi apmokami microsofto dizaineriai atlieka savo darba kokybiskiau. O profesionalai per daug ir nesivargina kurti uz dyka. Galbut ir pats galeciau sukurti kazka linuxui, susiderinti pagal savo skoni, bet vienas mazas keblumas, neturiu programavimo ziniu jokiu, nors kartais noretus sukurt kazka. Kazkada siek tiek mokinaus su GIMP kazkokioj savaitgalinej KTU kompiuteriu mokykloj, dar net su PS nemokejau. Bet neprilipo kazkaip, visgi PS labiau isdirbtas galingesnis toolas. Kadangi su grafika dirbu labai daug noris turet pilnaverti iranki, be to siuo metu ir su adobe illustrator tenka dirbt. "Ir šiaip daugumoje viskas priklauso nuo menininko. Gali turėti naujausią fotoshopą ir niekaip nesukeverzosi to, ką kitas padarys su paprastu paintu." Na cia hiperbolizuotai pasakei aisku Dalis tiesos gal ir yra, bet jei esi tas kuris ir su paintu kazka isgautu tai ka tuomet su geru irankiu nuveiktu.
tauttvisz 2010-08-13 00:04
Beje gal ir yra tikrai geru temu neteigiu kad ne tik dar neradau tikrai geros Beje esu mates win 7 temu bet pilnai neatitiko, tik dalinai.
Linas000 2010-08-13 01:18
834Eurai uz ps cs5 ext. O gimp-a galima naudoti ir uz dyka, arba geranoriskai paremti, kad geriau reaguotu i reikliu naudotoju pretenzijas ir nauju funkciju poreiki. win+office = 1000lt. Ubuntu + openoffice = 0lt ir dar nekrenta i ekrana visokie 'validavimai' bei gali buti ramesnis del nezinia ka veikianciu programu, nes kompa priziurintis zmogus zymiai paprasciau patikrins kokia velniava ant linux pasileidineja, nei ant win7. Kai kas skundesi, kad neveikia Flash. Na, tikriausiai nepatvirtino rakto. Reikia is adobe puslapio atsisiusti atitinkamai pagal savo operacine ir su pele pabaksnot panasiai kaip ant win. O jei kazkokie nesusipratimai ir pele prie nieko nenuveda, tada adobe puslapyje yra pagalba kaip turi buti diegiamas flash. Beje, ant linux yra 64bit flash, ko ant mac ar win dar nera (ar seniau nebuvo, nebeseku). OpenSOurse praktikoje reiskia, kad valgydamas serbentu uogiene joje rasi serbentu su cukrumi. O valgydamas komercine parduotuves serbentu uogiene, joje rasi serbentu mases, dar kazkokios celiulioze, aromato bei skonio priedu, cukraus su sacharinu arba tik sacharino ir dar ko nors panasiai nuodingo, kad isvis jokios bakterijos nesugebetu isgyventi net laikant uogiene ant prekystaliu pries saule visus metus. Jei jums patinka MS, kai kiekviena karta ikraunant kompa tikrina ar niekas nepasikeite, keikiasi jei pasikeite ir liepia skubiai validuotis, kaupia begale info nedokumentuotais budais, negana to, kad ne visada daro tai, kas paskirta, tai dar ka nors sugeba nuveikti, apie ka suzinai paveluotai, ir tik del to, kad ipykes patyres vartotojas eme sniukstineti. O kad vistiek surastu savo prigramines irangos vartotoju, tai atlieka begale elgsenos tyrimu ir padaro pakenciamai patogu bet bukinanti vartojima. Po to meta daug daug daug pinigu i reklama ir padaro AERO, kur patraukus ir greit antra karta grizus su pele prie taskbare rodomo miniaturinio programos su video irasu langiuko, overlay jame uzstringa Kazkaip pas COMPIZ nieko tokio neaptikau. Beje, man komplektas COMPIZ + EMERALD (themes) + Screelets atrodo patraukliau nei win7 aplinka, ir tam neprivaloma turetu video pl su SM3. Emerald temos: http://compiz-themes.org/index.php?xcontentmode=103 (permatomi langai, spec fontai..)
Deviltry 2010-08-13 01:43
Oho, adminai pagaliau nutarė mesti pro bortą IE 6 ir, kadangi IE 8 nepalaikomas Windows XP, įdiegė Firefox — ši pinigų smegduobė: "OH SHIT, THIS COMPANY BE USING OPEN SOURCE!!!!!!!!1111111111". Atrodo sušiktai vaikiškai, o ne patraukliau.
Ar_as? 2010-08-13 10:12
Na, mano pažintis su ubuntu baigėsi per du vakarus, kai taip ir nepavyko savo wirless'o įrenginio ir garso plokštės nei aptikti nei paleisti (laptope). Tad buvau žiauriai susibiesinęs už sugaištą laiką, ištryniau ta briedą ir gražinau senuosius xp, kuriem pilnai paleisti (įskaitant normalių driverių paiešką ir instalą) pakako 2 val. Kol linux sistemos neveiks out of the box bent taip, kaip windows, mano lygio vartotojai jų nelies. Galite pasakoti apie savo laimingas ubuntu vartotojas drauges, mamas, mažas sesutes, kurioms jūs viską sukonfigūravot, suradot programas, paruošėt ir t.t. Joms valio, bet man jau geriau per kokią akciją susimokėti už win 200 ltl nei tą patį sumokėti už linux sistemos paruošimą, kurios prireikus dar pats negalėsiu ir pasitvarkyti (vėl mokėti kreivarankiui informatikui?). O apie mokymusis nepasakokit: paslaugos tiekėjas, pardavėjas, kuris kažko reikalauja iš vartotojo yra pasmerktas. Kalnas pas mahometą neis. Kita kalba kitas opensource: naudoju ir openoffice, ir thunderbird (outlook už jį visgi daug funkcionalesnis) ir ff, ir foobar ir t.t.
dudlas 2010-08-13 11:03
"Kol linux sistemos neveiks out of the box bent taip, kaip windows" Ant windows xp jokio out of the box nera!!! foobar2000 ne opensource
technologas 2010-08-13 12:00
Taip, kartais būna įdomiai. Wireless jei reikia tvarkykles instaliuoti kartais nelengva pradedančiam, dar visų pirma geriausia susižinoti ar išvis veikia čipsetas. Apie garsą atskira kalba, kažkada instaliavau į vieną hp laptopą ir alsa kažkodėl nenorėjo veikti. Tada sumečiau oss, gnome rodė kad garso nėra, bet jis iš tiesų buvo Tokie tad nuotykiai. Jei tvarkykles reikia kompiliuotis tai žmones atbaido. Galima jam kiek norint pasakoti apie komandinės eilutės pliusus. Tokie jau tie žmonės, pakeisti juos praktiškai beviltiška. Sakysi "eik, programint pasimokink", ai, sakys, tingiu
tauttvisz 2010-08-13 14:46
Nei kas krenta nei sunku ant windows, kad jie paprastesni padaryti tai tikrai, tavo pasisakymai labai jau dvelkia linux fanboyískumu Problemu iskyla daugiau su jais nepaneigsi, paprasciausiai windows maziau knisimosi kad butu ko tau reikia, o su linux daugiau kad pasidarytum kad tau viskas ko reikia butu, o kartais ir nelabai imanoma del trukumo softo. Dizainai tu temu vistiek nera pro, permatomumai ir blurai dar nereiskia kad bus grazu, reikia kad suderinta butu viskas.
infoguru 2010-08-13 22:18
1. Problemu ishkyla kiek ant linux tiek ir ant Win. Draiveriai Langinėse lygiai taip sekmingai neveikia del tos pacios priezasties kaip ir linux, o priezastis parasta - hardwaro gamintojai. 2. Pries 3 men susidejau naujai Ubuntu Lynx (nes norejau sumazinti Langiniu skirsni iki 20 GB - geimui tiek tikrai pakaks.). Viskas veike Out of The Box. Netgi Vodafone mobile Connect USB įrenginys, kuriam langinese reikia instaliuoti kazkokias nelabai vykusias programas ir tvarkykles. Taip kad kam neveikia Linux out of the box, o Win veikia ir atvirksciai - ziureti 1 punkta. 3. Del knisimosi. Pasakysiu paprastai ir is patirties. Man asmenishkai Langinese daugiau knisimosi. Tikrai daugiau. Linux nera Wizardu ant kiekvieno kampo, Nera kvailo setup.exe, nera anitvirusu, Serial Key, Validation Check ir t.t. Tinklas konfiguruojasi paprastai kaip 2x2. Programu diegimas elementarus. Kol Langinėse spausi 15 kartų Next, Next, Next, Yes, YESS !!!... Finish... Linux (konkreciai ubuntu) paspausi viena INSTALL. 4. Sakai dizaino temu nera PRO. Sukurk PRO tema ir mielai ja idesiu. Ten programavimo 0, tik paveiksliukus i atinkamus katalogus reikia sudeti. 5.Softo trukumas nera toks jau didelis. Trukumas Langiniu softo prie kurio visi yra priprate, bet deja Linux <> Win ir butent tuo jis yra ishskirtinis.
R2D2 2010-08-16 14:02
"Kol linux sistemos neveiks out of the box bent taip, kaip windows" Kas čia per briedas? Nuo kada win instaliuojant nereikia draivu? Jau geri 3 metai, kai reikia perinstaliuoti XP ar vista , ir kai sistema parodo kad "pas jus yra neatpažintas įrenginys", kišu Debian live arba ubuntu live sesiją, ir išsibandau kas ten per Unknown device, kad galėčiau bent draiverius susirasti inete. 99,9% tų įrenginių Linux'e veikdavo be jokio instaliavimo, tiesiog iš Live CD !!! Tai kur yra "Out the Box"? Windozė?
faktas 2010-08-16 14:05
Gal žmogus turėjo omeny, kad win patys randa tvarkykles, jei įrangos gamintojai tuo pasirūpino. Mano atveju, win7 suranda visas tvarkykles. Tvarkyklių kompakto net nereikia.
MarijonasM 2010-08-16 14:17
Linuxas ir, jei linuxo plėtotajai tuo pasirūpina. Mano atveju Ubuntu dažniausiai randa visas tvarkykles ant dauglio kompiuterių.
R2D2 2010-08-16 14:59
Naujiems kompams - jau reikia. Beje, teko eksperimentuojant win7 kišti į senuką sempron ~1300 . neatpažino ~40% įrenginių. Per "prievartą" teko grūsti XP, Vistos draivus, o garsas pasikūrė tik su NT4 draiveriais.
faktas 2010-08-16 15:09
Tai kaip tik naujiems viskas suderinta ir win7 randa tvarkykles, jei įrangos gamintojai jas pristatė. Su senukais problemos.
technologas 2010-08-16 17:14
Kas iš to kad tos tvarkyklės yra jei jos ne visad veikia? Garso iki šiol dar nesutvarko. OSS->ALSA->Pulseaudio, vis progresuoja. Pas mane pvz. du mikrofonai, webkameros ir garso plokštėje, kažkodėl pulseaudio nusprendė kad plokštėje nereikalingas, todėl veikia tik webkameros. Čia tas atvejis kai lyg turėtų veikti, bet ne. Skype išvis sėdžiu garso be, paaiškinimas kad reikėtų išmesti pulseaudio netenkina - kam tada išvis jį reikėjo grūsti? Apie Linux nesąmones galima ištisus romanus rašyti, na tik kad kernelis tobulesnis ir stabilesnis skaitosi. KDE ir Gnome dar truputį aptvarko, o einant smulkiau vabalynas. E17 (čia tokia daugybę metų kuriama daili aplinka) pridėjus kalbų keitimo modulį rodyklės nebeveikia, keli klavišai kvailioja, čia kaip ir savybė tokia. V4l ir v4l2 istorija. Perėjo prie v4l2, o daug programų senų ant v4l, o v4l-compat ne visad veikia kaip reikėtų. Bandau štai su xawtv/motv televizoriaus pažiūrėti, bugai dar nuo 2001-2003 metų neištaisyti, tvtime ne visi kanalai su garsu, kai kurie šnypščia kiek bereguliuotum. Ir kuo retesnės distribucijos tuo daugiau nesąmonių, galbūt Ubuntu labiausiai veikia out of box. Nesugeba niekaip sutvarkyt visko normaliai out of box, kernelį tik tobulina. Rašyt galėčiau daug, nes dažnai naudoju Linux, bet pradžiai pakaks.
infoguru 2010-08-19 21:43
Langinėse tas pats deja... kol nesudedi orginalių tvarkyklių - standartinių tvarkyklių galimybės laaaabai ribotos. Be to kad tau vienam neveikia nereiskia kad kitiems neveikia. Apie bugus tai softe nera ko ir sneketi. Vienintelis softas kuris yra be bugu yra "Hello World" Esme tame, kad kam moketi uz bugus pinigus, jei gali tureti juos uz dyka...