Rusijos laivas persekiojo NATO šalies laivą. Kas vyksta  ()

Rusijos laivas pakartojo norvegų laivo veiksmus, artėdamas maždaug 200 metrų atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinio jūrų laivyno žvalgybos laivas „Jantar“ Framo sąsiauryje persekiojo Norvegijos tyrimų laivą „Kronprins Haakon“. Tai pranešė NRK.

Incidentas įvyko rugsėjo 11 dieną tarp Grenlandijos ir Svalbardo. Tai truko 18 valandų. Leidinio teigimu, laivas „Jantar“ naudojamas žvalgybai.

Tam tikru momentu Norvegijos laivo radare buvo aptiktas rusų laivas. Jis buvo 370 metrų atstumu. Kitas pranešimas rodo, kad „Jantar“ priartėjo per 200 metrų.

Norvegų laivo kapitonas Hallgeiras Magne Johansenas nusprendė susisiekti su rusais. Jis paprašė ekipažo laikytis saugaus atstumo. „Jantar“ atstovai sureagavo ne iš karto. Jie pareiškė, kad jiems „įdomu pamatyti, kaip norvegai atlieka operacijas“.

Rusijos laivas pakartojo norvegų laivo veiksmus. Kapitonas Kronprinsas Haakonas nesuprato kito laivo elgesio.

„Nerandu kito paaiškinimo, išskyrus tai, kad tai yra bandymas išprovokuoti mus arba pakrančių apsaugos tarnybą“, – sakė jis.

 

Kelios ministerijos gavo informaciją apie šį atvejį. Visos sutiko, kad „Jantar“ laikėsi laivybos tarptautiniuose vandenyse taisyklių.

Norvegijos ginkluotųjų pajėgų atstovas Vegardas Norstadas Finbergas sakė, kad pakrančių apsaugos tarnyba visą laiką buvo šalia. Jis pažymėjo, kad rusų laivas fiziškai netrukdė norvegams. Todėl jie ir toliau turėjo galimybę vykdyti mokslinę veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()