„Esame karo viduryje“. Skelbiamas trečiasis karo etapas. Ką tai reiškia  ()

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paskelbė apie trečiojo karinės operacijos prieš „Hamas“ etapo pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame numatyta išplėsti sausumos skverbimąsi į Gazos Ruožą.

Premjeras per savaitinį Izraelio vyriausybės susitikimą sakė, kad šalis yra „karo viduryje“.

„Mes išsikėlėme sau aiškų tikslą: sunaikinti „Hamas“ karinį ir režiminį potencialą. Mes tai darome sistemingai“, - sakė jis.

Karinės operacijos etapai

Netanyahu paskelbė įvairių operacijos etapų tikslus.

„Visų pirma, buvo baigtas slopinimo etapas. Antrasis etapas yra oro atakos, kurios nuolat tęsiasi. Trečiasis etapas yra žemės skverbimosi į Gazos Ruožą išplėtimas. IDF tai daro išmatuotais, labai galingais žingsniais. Sistemingai žengiant į priekį žingsnis po žingsnio“, – sakė Izraelio ministras pirmininkas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į „visišką „visos tautos ir jos vadovybės“ operacijos, kuri vykdoma vadovaujant Generalinio štabo viršininkui, „pasitikėjimą taktika ir valdymu“.

„Bus tolesnių žingsnių, apie kuriuos čia negalima kalbėti, bet mes kalbame „karo kabinete“, – pridūrė B. Netanyahu.

„Hezbollah“ grėsmė

Anot Izraelio ministro pirmininko, lygiagrečiai vyksta aktyvūs sutramdymo darbai šiauriniame fronte, tai yra, sienos su Libanu srityje.

„Dar kartą sakau „Hezbollah“: padarysite savo gyvenimo klaidą, jei nuspręsite visapusiškai kištis į kampaniją. Gausite smūgį, kurio net neįsivaizduojate“, – perspėjo Netanyahu.

Įkaitų paleidimas

 

Izraelio pusė taip pat tęsia pastangas paleisti pagrobtus piliečius, kuriuos per savo invaziją sučiupo „Hamas“ kovotojai, pabrėžė Izraelio vyriausybės vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad tam „reikia kantrybės ir laiko“, ypač norint „gauti politinę paramą“.

„Kasdien bendrauju su JAV prezidentu, mūsų komanda nuolat bendrauja su kolegomis. Aiškiname, kad kariaujame ne tik savo, bet ir jų karą, nes jei „Hamas“ nebus nugalėtas, blogio ašis laimės, o jei laimės blogio ašis, laisvas pasaulis pralaimės... Tai yra politinės pastangos, ir kiekvienas, kas gali prisidėti, turėtų tai daryti“, – aiškino Izraelio premjeras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()