„Galima duoti Ukrainai visko, ko reikia, bet...“ Skelbiama Baltųjų rūmų reakcija į Zalužno straipsnį  ()

JAV pakomentavo naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno straipsnį žurnale „The Economist“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-03 „Galima duoti Ukrainai visko, ko reikia, bet...“ Skelbiama Baltųjų rūmų reakcija į Zalužno straipsnį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatoriaus John Kirby, tai vienas svarbiausių argumentų, pagrindžiančių būtinybę skubiai tęsti paramą Ukrainai.

„Manau, tai pabrėžia, kaip svarbu, kad mes ir toliau remtume Ukrainą“, - sakė jis per spaudos susitikimą.

Kirby pabrėžė, kad karo metu šalių poreikiai keičiasi. Tai pasakytina ir apie ginkluotę, kurią partneriai teikia Ukrainai. Pasak Kirby, JAV jau „evoliucionavo kontekste to, ką mes teikiame Ukrainai“.

Kartu Kirby pabrėžė, kad patenkinti neatidėliotinus Ukrainos poreikius būtų itin lengva, bet Kongresas turi patenkinti prezidento Joe Bideno prašymą dėl papildomo finansavimo, įskaitant ir pinigus, skirtus padėti Ukrainai.

Leidinio „The Economist“ skiltyje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas rašė, kad karas Ukrainoje įžengia į naują etapą. Jis virsta pozicijų karu. O tokia padėtis žaidžia į naudą Rusijos okupantams. Pasak jo, Ukrainos kariams reikia karinių pajėgumų ir technologijų, kad galėtų išeiti iš tokio karo.

 

Be to, Zalužnas sakė, kad Ukrainos pajėgos turi įžengti į Krymą per keturis mėnesius. Tačiau dar puolimo pradžioje ukrainiečių gynėjai susidūrė su precedento neturinčiomis minomis pagrindinėje puolimo operacijos kryptyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: