„Tik faktai. Priešas labai stiprus.“ Stebuklų nebūna  (2)

„O jei norite stebuklų, tada jums tiks kandidato į prezidentus Arestovyčiaus programa.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-02 „Tik faktai. Priešas labai stiprus.“ Stebuklų nebūna  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkodėl žmonės nuliūdo dėl Zalužno straipsnio.

Zalužnas tiesiog išdėstė faktus. Kuriuos visi jau matė. Ir jei jūs tikėjotės stebuklo, o Zalužnas tik parašė, kad stebuklų nebūna, tada viskas priklauso nuo jūsų lūkesčių.

Be to, tai yra nuolatinis Zalužno stilius. Kiekviename pranešime jis pasirenka būti konservatyvus. Sutelkti dėmesį į problemas. Kalbėti apie riziką. Ir nežadėti pergalės po dviejų ar trijų savaičių.

Zalužnas vėl tapo suaugusiuoju kambaryje. Negana to, jis ne tik kuo sąžiningiau ir nuodugniau, profesine kalba apibūdino situaciją, bet ir nurodė, ką reikia padaryti. Tai yra, jis neverkšlena. Jis sako, kad yra problema. Ir yra šios problemos sprendimas. Nurodo kryptį. Tačiau šis straipsnis nebuvo skirtas vidiniam vartotojui. Jis skirtas Ukrainos Vakarų partneriams. Nurodė pagalbos, kurios tikisi, kryptį. Kurios reikia, kad Ukraina laimėtų. Ir kad neužkluptų amžinas nuovargis nuo karo.

Todėl, jei gyvenate suaugusiųjų pasaulyje, neturėtumėte jaudintis dėl Zalužno straipsnio. Į viešąją erdvę jis išeina labai retai. Ir jis tai daro ne norėdamas atkreipti dėmesį į akivaizdžius dalykus. Jis nori komunikuoti, išspręsti problemą. Kitas klausimas – ar Vakarai sugebės Ukrainai duoti tai, ko reikia. Bet kol nepaklausime, tai nesužinosime. O jei neprašysime, tai tikrai negausime to, kas gali priartinti prie pergalės. Ir būtent respublikonai Kongrese klausė, ko reikia norint laimėti. Jie norėjo tai išgirsti, kad galėtų balsuoti už pagalbą Ukrainai. Štai ir atsakymas. Tiek apie strategiją.

 

Jis taip pat prisipažino padaręs klaidą. Ukrainos publicistams tai tikrai atrodo kaip stebuklas. Zalužnas nuoširdžiai prisipažino, kad jis vertino Rusijos adekvatumą pernelyg adekvačiai. Vėlgi, ir mes visi klydome, plius-minus.

 

Štai kodėl stebuklai nevyksta. Yra sunkus darbas. Jokių garantuotų rezultatų. Nes priešas taip pat stiprus. Ir lūkesčiai turi būti realūs. Juk dabar egzistuojanti Ukrainoje melancholija ir nuovargis, be kita ko, yra nerealių lūkesčių, kurie buvo pavasarį, rezultatas.

O jei norite stebuklų, tada jums tiks kandidato į prezidentus Arestovyčiaus programa. Kiekvienam savo.

Savo nuomonę „Facebook“ paskyroje pareiškė „Dragon Capital“ ekonomistas, ukrainietis  Serhijus Fursa.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: