Budanovas vos nežuvo fronte. GUR skelbia detales  ()

Buvo bandoma nužudyti Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovą Kyrylo Budanovą ir buvusį gynybos ministrą Oleksijų Reznikovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Budanovas vos nežuvo mūšiuose už Severodonecką. GUR skelbia detales.

Mūšių už miestą metu į Severodonecką atvyko GUR vadovas Kyrylo Budanovas. GUR specialiojo padalinio šturmo grupės vadas šaukiniu „Saidas“ interviu NV pasakojo detales, kaip karinės žvalgybos atakos lėktuvas dalyvavo mūšiuose dėl šio miesto 2022 metų pavasarį.

„Mūsų užduotis buvo kontrataka ir mes užėmėme vieną iš didžiųjų kvartalų. Tada buvo galima vystyti ataką ir plėstis, bet, deja, kitame flange priešas išsiplėtė į du kvartalus. Mūsų flangas visiškai sugriuvo, bet vis tiek stovėjome, kol buvo užgrobti tiltai. Tada buvo įsakymas išvykti. Gynėme miestą iki paskutinio“, – pasakojo karys.

Kyrylo Budanovas prisijungė prie savo kareivių priekinėje linijoje. Jis pasakojo, kad atvykęs pateko į artilerijos apšaudymą. Jį išgelbėjo netoliese stovėjęs šarvuotas automobilis, padėjęs pasislėpti nuo šalia sprogusio sviedinio.

 

Buvo bandoma nužudyti Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovą ir buvusį gynybos ministrą Oleksijų Reznikovą.

Ukrainos saugumo tarnybai pavyko tam užkirsti kelią, interviu sakė SBU vadovas Vasilis Maliukas.

Anot jo, rusai nuolat bando nužudyti aukšto rango Ukrainos pareigūnus. Detalių jis neatskleidė. Juk, anot jo, tai gali leisti priešui pasimokyti iš savo klaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(8)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: