Putinas prisižaidė. Izraelis smogė Maskvai  ()

Santykiai tarp Jeruzalės ir Maskvos toliau blogėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Santykiai tarp Jeruzalės ir Maskvos toliau blogėja. Izraelis nustojo iš anksto informuoti Rusijos Federaciją apie išpuolius prieš islamistų taikinius Sirijoje. Tai pranešė „Bloomberg“, remdamasi informuotais anoniminiais šaltiniais.

Izraelis reguliariai atakuoja islamistus Sirijoje, kad užsitikrintų savo sieną šiaurės rytuose. Irano „Hezbollah“ grupuotės taikiniai dažniausiai sunaikinami. Dėl Rusijos kariuomenės buvimo šalyje Izraelis anksčiau visada įspėdavo Maskvą apie rengiamas atakas, kad Rusijos kariai nepatektų į apšaudymą. Tačiau dabar jis nustojo tai daryti.

Veiksmų Sirijoje koordinavimas tarp Jeruzalės ir Maskvos nutrūko. Ir tai kelia daug problemų Rusijos pajėgoms šioje šalyje. Faktas yra tas, kad po „Hamas“ atakos spalio 7 d. Izraelis sustiprino atakas prieš Irano įgaliotinius Sirijoje, kad neleistų jiems atidaryti antrojo fronto.

Verta paminėti, kad Izraelio valdžia bandė palaikyti draugiškus santykius su Maskva net ir po visapusės Rusijos invazijos į Ukrainą. Už tai rusai „atsidėkojo“ oficialiai stodami į „Hamas“ kovotojų pusę. Be to, Rusijos Federacija tapo pirmąja šalimi, kuri priėmė islamistų grupuotės delegaciją. Vyšnia ant šio „torto“ buvo didelio masto žydų pogromai Rusijos Federacijoje, išprovokuoti Kremliaus propagandos. Šie įvykiai paveikė abiejų šalių santykius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(357)
(31)
(326)

Komentarai ()