„Tai milžiniškas objektas, turintis požemines struktūras...“ Rusai atsitrenkė į kai ką galingo. Prasideda „Azovstal 2“  ()

Rusijos ginkluotosioms pajėgoms bus sunku įveikti tokį galingą ir saugomą įtvirtinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivka, kurią dabar šturmuoja Rusijos kariuomenė, yra daug sunkesnis taikinys nei Bachmutas. Rusai neturėtų tikėtis ypatingų laimėjimų šioje teritorijoje.

Tokią nuomonę opozicinio „YouTube“ kanalo „Populiarnaja politika“ eteryje išsakė žinomas Rusijos karo analitikas Ruslanas Levijevas.

Jis priminė, kad mūšis dėl Avdijivkos vyksta jau 9 metus. Ir per šį laikotarpį Ukrainos kariai pavertė miestą viena galingiausių tvirtovių. Rusams bus nepaprastai sunku ją pralaužti, turint omenyje tai, kad kovose jau sunaikintas profesionalusis Rusijos kariuomenės stuburas.

„Avdijivką jie bando užimti jau 9 metus, čia pilna įtvirtintų pozicijų, minų laukų... Be to, Avdijivka turi savo sąlyginį „Azovstal“ – tai Avdijivkos kokso gamykla. Tai milžiniškas objektas, turintis savo požemines struktūras, į kurias gali pakliūti Rusijos kariai... Jie labai ilgai bandys jį perimti savo kontrolėn, ir, greičiausiai, nieko nepavyks“, - sakė Levijevas.

Jis priminė, kad Bachmute nieko panašaus nebuvo.

 

„Tai dar vienas esminis skirtumas, kuris neleis Rusijos pajėgoms užimti Avdijivkos. Kol kas nematau didžiulio pavojaus, kad objektas bus užimtas. Greičiausiai tai bus ilgo laiko tarpo kova“, - pasakojo karinis ekspertas.

Aktyvus Rusijos puolimas Avdijivkos kryptimi tęsiasi jau apie mėnesį. Rusai patiria didžiulius gyvosios jėgos ir technikos nuostolius, bandydami apsupti įtvirtinimus. Tuo pat metu ten neužfiksuota jokio reikšmingo okupantų pasistūmėjimo į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(7)
(186)

Komentarai ()

Susijusios žymos: