Ar bus pakeistas karo vadas? Skelbiama, kas įvyko tarp Zelenskio ir Zalužno  ()

Praėjusios savaitės Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus Zalužno interviu sukėlė tikrą audrą. Pradėta spėlioti, ar tarp V. Zelenskio ir V. Zalužno yra nesutarimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-06 Ar bus pakeistas karo vadas? Skelbiama, kas įvyko tarp Zelenskio ir Zalužno  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausiasis generolas V. Zalužnas žurnale „The Economist“ teigia, kad karas pasiekė aklavietę. Prezidentas Zelenskis šį vertinimą paneigė NBC interviu. Abu jie yra teisūs, savo socialinio tinklo „X“ paskyroje teigia Pitsburgo universiteto Ekonomikos departamento specialistas Timofejus Milovanovas.

Zalužnas aiškina, kad sąjungininkų vėlavimas tiekti ginklus leido Rusijai įsitvirtinti, ir tai yra tiesa. Jis taip pat nubrėžia kelią į priekį, numatydamas 6 žingsnius. Svarbiausia yra technologijos ir asimetrinis manevrinis karas.

Zelenskis sako, kad Ukrainoje ir už jos ribų jaučiamas nuovargis, ir kad „aklaviečių“ buvo ir anksčiau, ypač prieš ukrainiečių sėkmę Chersone ir Charkive praėjusį rudenį. Tai tiesa. Iki šiol karas buvo ilgų žiaurių laikotarpių seka su labai mažais teritorijos kontrolės pokyčiais ir trumpais didelių Ukrainos pasiekimų laikotarpiais.

Taigi, tikrasis klausimas yra ne apie tai, ar šiuo metu Ukraina išgyvena tokį žiaurų alinantį išsekimo laikotarpį. Vietoj to klausimas, ar įvyks dar vienas Ukrainos proveržis. Jei žvelgti iš šios perspektyvos, Zalužnas ir Zelenskis sutaria. Zalužnas nubrėžia strategiją, Zelenskis sako, kad tai įmanoma ir įvyks.

Dabar kai kurios žinomos Vakarų žiniasklaidos priemonės, ypač „The New  York Times“, suskubo daryti išvadą, kad tarp Zelenskio ir Zalužno yra nesutarimų. Žurnalistai teigia, kad susipriešinimo priežastimi tapo  žurnale „The Economist“ paskelbta generolo Zalužno esė, nes V. Zelenskio padėjėjai neva gali nerimauti, kad pateiktos blaivios išvados gali atbaidyti kai kuriuos sąjungininkus nuo karinės pagalbos palaikymo.

 

Tikrai kalbama apie tam tikrus nesutarimus. Bet aš tas kalbas girdėjau per visą karą, teigia Milovanovas.

„Ar tarp Zelenskio ir jo vyriausiojo vado yra politinių nesutarimų? Ar kyla grėsmė Zalužno darbui? Aš taip nemanau ir nematau jokių simptomų. Bet galbūt „The New York Times“ žino daugiau ir geriau“, - rašo ekonomistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(15)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: