„Ukraina padarė didžiulę klaidą. Reikėjo skubiai kreiptis į Lenkiją, Baltijos šalis ir Suomiją“  ()

Išsakyta sąlyga, be kurios Ukraina tikrai nelaimės karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pensiją išėjęs Izraeilio gynybos pajėgų karininkas ir karo istorikas Grigorijus Tamaras ukrainiečiams išrėžė nemalonią tiesą.

„Rusija gerokai padidino savo pramoninius pajėgumus ginkluotės srityje. Kita vertus, Ukrainos valdžia padarė nusikalstamą klaidą, nes per šiuos dvejus metus nesukūrė karinės pramonės“, - sakė analitikas interviu su Anastasija Fedor „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

Akivaizdu, kad dabar Ukrainos teritorijoje negalima statyti gynybos gamyklų, pabrėžė Tamaras. Tačiau yra Lenkija, Čekija, Baltijos šalys, Suomija. Tai pramoniniu požiūriu išsivysčiusios šalys, kurios teikia Ukrainai didžiulę paramą. Ten galėtų būti statomos bendradarbiaujančios įmonės, kurios gamintų būtiniausius dalykus – artilerijos sviedinius ir kitą amuniciją.

Nuo vakar yra informacijos, kad Ukraina pradeda pramoniniu mastu gaminti dronus. „Labai gerai, bet to nepakanka“, - pažymėjo karinis ekspertas. – „Neturėdami savo konkurencingos ir savarankiškos gynybos pramonės šio karo nelaimėsite.“

 

Kaip paaiškino Tamaras, net jei dabar Ukrainos kariuomenei pavyks pasiekti apčiuopiamų laimėjimų fronte, tikėtina, kad toliau Ukrainai bus primestas Korėjos variantas, ir ji pasirašys paliaubų sutartį. Tačiau tai bus tik pauzė prieš kitą eskalacijos etapą.

„O tada priklausys nuo to, kas bus geriau pasirengęs. Jei ilsėsitės ant laurų, nieko nedarydami, kad sustiprintumėte savo šalies gynybą, šios konfrontacijos nelaimėsite“, - sakė Izraelio karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(10)
(230)

Komentarai ()

Susijusios žymos: