„Mums tiesiog pasisekė...“ Izraelis sužinojo kraupią paslaptį. Skelbiamas slaptas „Hamas“ planas  (1)

„Hamas“ planai buvo daug ambicingesni, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradiniai palestiniečių organizacijos „Hamas“, daugelyje civilizuotų šalių pripažintos teroristine, kovotojų planai buvo platesni, nei tik prasiveržimas per Izraelio sieną, sako žurnalistas ir tinklaraštininkas Sergejus Auslanderis.  

Tačiau spalio 7 d. dalis „Hamas“ planų žlugo, todėl IDF sugebėjo teroristus sugrąžinti į Gazos Ruožą. Tokia išvada buvo padaryta Izraelyje, kai jie klausėsi sulaikytų kovotojų tardymų.

„The Washington Post“ rašo, kad „Hamas“ planai buvo daug didingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Iš sulaikytų teroristų apklausų, planų ir žemėlapių išryškėja toks planas: pasiekti didelius miestus (Aškeloną, Ašdodą, Kiryat Gatą) ir prasibrauti į vakarinį krantą (iki Judėjos ir Samarijos) ir pradėti ten sukilimą. Tai neskamba nerealiai. Mes su kolegomis ne kartą apie tai diskutavome ir, atsiprašau už šį žodį, padarėme išvadą, kad mums „pasisekė“, – rašo ekspertas.

 

Anot S. Auslanderio, jei „Hamas“ kovotojai būtų metę didesnes pajėgas į proveržį, jie būtų galėję pasiekti Beer Ševą, Ašdodą ir net Tel Avivą.

Be to, „Hamas“, jo nuomone, „nesinchronizuojasi“ su kitais kovotojais – Libano „Hezbollah“. Jei į Izraelį vienu metu veržtųsi dvi teroristinės grupuotės, IDF būtų daug sunkiau kovoti su invazija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai (1)