„Pragariška ugnis. Jie išgyvens 2 dienas.“ Skelbiama neįtikėtina operacija. Forsuojamas Dniepras  ()

Ukrainos kariai perėjo Dniepro upę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pirmą kartą pripažino, kad Ukrainos kariai perėjo Dniepro upę ir pasiekė rytinę upės pusę, praneša „Reuters“. Rusijos teigimu, Ukrainos kariai susidurtų su „pragariška ugnimi“, o į rytus nuo Dniepro esantis ukrainiečių karys vidutiniškai išgyventų apie dvi dienas. Apie tai paskelbė Rusijos paskirtas gubernatorius Vladimiras Saldo.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad Ukrainos kariams pavyko užimti pozicijas rytiniame upės krante.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas sakė, kad Ukrainos kariai perėjo upę ir pasiekė pozicijas „nepaisant visų aplinkybių“. Pasak A. Jermako, ukrainiečių kontrpuolimas, per kurį kol kas nepavyko pasiekti proveržio, juda į priekį.

Agentūra „Reuters“ negalėjo nepriklausomai patikrinti šios informacijos.

Pirmadienį Rusijos naujienų agentūros pasielgė painiai, iš pradžių paskelbusios žinią apie tai, kad Rusijos kariai persikėlė į „palankesnes pozicijas“ į rytus nuo Dniepro upės, o vos po kelių minučių šią žinią atšaukė. Kartais Rusija naudojo šią frazę norėdama pranešti apie atsitraukimą.

 

Praėjusią savaitę Rusijos kariuomenė pareiškė, kad užblokavo Ukrainos bandymą pasistūmėti į rytus nuo Dniepro upės. Prieš metus Rusija pasitraukė iš teritorijų, kurias buvo užėmusi į vakarus nuo Dniepro. Jei Ukrainai pavyktų užimti tvirtas pozicijas į rytus nuo Dniepro, tai būtų reikšmingas žingsnis į priekį, teigia „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: