„Tas pats nutiko ir Antrajame pasauliniame kare.“ Majoras skelbia, kas įvyks po 6 mėnesių (Video)  ()

Kovos vaizdas, palyginti su 2022 m., labai pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kare viskas keičiasi labai dinamiškai. Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, rusai puolė kolonomis, o ukrainiečiai rengė pasalas, kad likviduotų priešą Kyjivo srities miškuose. Ir tai buvo greičiau „uodų“ taktika.

Tada sekė dideli proveržiai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos išspaudė rusus iš Charkivo ir Chersono, kur jie turėjo silpnų vietų.

Šiandien mūšio laukas yra prisotintas iš abiejų pusių, nubrėžta tikra fronto linija - ilga ir visavertė, kurią anksčiau galėjome paminėti tik Antrojo pasaulinio karo kontekste.

Apie tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras ir publicistas Viktoras Tregubovas kalbėjo interviu, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

Šių dienų sąlygomis abiem pusėms pulti daug sunkiau, tačiau, kita vertus, kariuomenė technine prasme vystosi labai dinamiškai, o į pirmą planą iškyla įvairaus tipo bepiločiai orlaiviai – tiek aviacijos, tiek karinio jūrų laivyno. Ir tai labai pakeitė kovos vaizdą, palyginti su 2022 m. Nors tuo metu taip pat buvo aktyviai naudojami „Bayraktar“ ir žvalgybiniai dronai, tai nebuvo taip sisteminga.

 

„Viską pakeitė dronai, karas atrodo naujai. Manau, kad po šešių mėnesių jis vėl atrodys naujai, todėl sakau, kad dabar sunku prognozuoti. Tas pats nutiko ir Antrajame pasauliniame kare. Prisiminkite lėktuvus Antrojo pasaulinio karo pradžioje ir lėktuvus pabaigoje, kurie jau buvo reaktyviniai. Technologijų pažanga juda labai greitai“, – pastebėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(6)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: