Kremlius šį tą suprato. Ką okupantai sumąstė prie Avdijivkos (Video)  ()

Spalio pradžioje rusai pradėjo aktyviai šturmuoti Avdijivką. Okupantai niokoja miestą ir jo apylinkes, prarasdami daugybę savo rezervų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Avdijivka yra viena „karščiausių“ vietų visame fronte. Karo ekspertas Jurijus Fiodorovas apie tai sakė „24 kanalui“, pažymėdamas, kad pastaruoju metu padėtis šioje srityje išliko beveik nepakitusi.

Manoma, kad Avdijivka yra stipriausia ir įtvirtinta vietovė, pastatyta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Jos įsikūrę šalia Donecko, kurį okupantai vadino vadinamosios „DLR“ „sostine“. Atstumas tarp miestų yra labai mažas - šiek tiek daugiau nei 10 kilometrų.

Pasak eksperto, rusų bandymai atitverti šią teritoriją yra visiškai suprantami, nes jie negali tiesiog užimti miesto. Todėl nėra prasmės bandyti „kakta prasibrauti per betoninę sieną“.

„Galiausiai Rusijos vadovybė tai suprato, todėl dabar pagrindinė mintis yra apsupti Avdijivką. O jei labai konkrečiai - nukirsti kelią, kuriuo ateina pastiprinimas Ukrainos pajėgoms“, – pabrėžė Jurijus Fiodorovas.

 

Tai strateginis maršrutas, todėl rusams jį nutraukus ar įvedus griežtą artilerijos kontrolę, vienintelė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybė tikriausiai bus evakuoti Avdijivką. Tačiau kariniu požiūriu tai vargu ar ką nors reikš.

„Verta paminėti Rusijos puolimą prieš Bachmutą. Ten jie neteko daug žmonių, bet negavo jokios strateginės naudos“, – pažymėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: