„Ukraina pasiekė esminę pergalę kare“  ()

Ukraina pasiekė svarbią pergalę kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai teigia, kad naujausi įvykiai fronte rodo, jog Ukraina išlaiko taktinį pranašumą, nors jos laukia nelengva užduotis – ilgas karas su Rusijos Federacija.

Iš aklavietės ištrūkusios Ukrainos pajėgos pasiekė esminę pergalę – įsitvirtino rytiniame (kairiajame) Dniepro upės krante ir išstūmė okupantus iš kito fronto. Tuo pat metu Rusijos kariuomenė per savo puolimą Rytų Ukrainoje bando užimti pozicijas.

Apie tai savo straipsnyje rašo leidinys „The Hill“.

Medžiagos autoriai pažymi, kad nors vasarą prasidėjęs ukrainiečių kontrpuolimas Vakarams sukėlė vilčių, kad pavyks pasiekti proveržį, nuo to laiko karas virto žiauriu išsekimo mūšiu ir nė viena pusė nepasiekė tikros sėkmės. Artėjant žiemai, mažai tikėtina, kad artimiausi mėnesiai atneš netikėtų manevrų beveik tūkstančio kilometrų fronte Rytų Ukrainoje.

Tačiau Ukraina atidarė naują frontą Chersono srityje, sėkmingai išlaipindama karius per Dniepro upę ir užimdama pozicijas, sakoma straipsnyje. Tai gali daryti spaudimą Rusijos pajėgoms ir atitraukti jas nuo kovų Zaporižios regione.

„Nepaisydamos visų kliūčių, Ukrainos gynybos pajėgos įsitvirtino kairiajame Dniepro krante. Žingsnis po žingsnio jos demilitarizuoja Krymą. Mes žinome, kaip pasiekti pergalę“, - leidinys citavo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo Andrijaus Jermako žodžius.

 

Kornelio universiteto karo istorijos ir politikos profesorius Davidas Silbey vertino, kad pastarieji įvykiai rodo, jog Ukraina išlaiko taktinį pranašumą fronte, net jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tenka nelengva užduotis – ilgas karas su gausesne Rusijos kariuomene.

„Ukraina turi nedidelį pranašumą, tačiau jis nėra daug geresnis už pačią aklavietę. Tai, ką matėme per pastaruosius kelis mėnesius, man niekuo taip neprimena intensyvių Pirmojo pasaulinio karo kovų, kai pažanga matuojama metrais, o ne kilometrais. Aukos yra pakankamai siaubingos“, - pažymėjo Sillby.

 

Tačiau daug vilčių teikia Ukrainos Chersono placdarmas – regionas, kuris jungiasi su vertinga tvirtove Rusijos okupuotame Kryme, pridūrė Silbey.

„Tai neabejotinai paskatins juos potencialiai kelti grėsmę Rusijos kontrolei Kryme ir privers juos susirūpinti, ar jie gali išlaikyti savo pajėgas Kryme“, - sakė jis. - „Didžioji problema iš tikrųjų yra logistikos grandinės srauto išlaikymas. Nes viską reikia gabenti per upę, kad būtų galima palaikyti ten esančius karius.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: