Labiausiai tikėtinas variantas. Kas laukia Gazos Ruožo? (Video)  ()

JAV prezidentas J. Bidenas paskelbė naują formulę dėl Gazos Ruožo ateities.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, tai bus atnaujinta Palestinos valdžia. Šiai formulei iš dalies pritarė Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.

Tačiau B. Netanyahu pažymėjo, kad Izraelis neperduos Gazos Ruožo Palestinos valdžiai dabartine forma. Jis pridūrė, jog gali būti, kad Izraelis perleis Gazos Ruožą, tačiau pirmiausia reikia reformuoti Palestinos valdžią. Izraelio žurnalistas Zvi Zilberis „24 kanalui“ pasakojo, kaip turėtų atrodyti Gazos Ruožo ateitis po fizinio „Hamas“ sunaikinimo.

Pasak Izraelio žurnalisto, J. Bideno ir B. Netanyahu planas yra realiausias variantas. Tačiau mažai tikėtina, kad per ateinančius 10 metų bus koks nors judėjimas Palestinos suvereniteto link.

„Kad tai įvyktų, turi egzistuoti abipusio pasitikėjimo atmosfera, bet dabar ji ne tik neatsiranda, bet jos tikimybė nukrito iki minus begalybės“, – sakė Z. Zilberis.

J. Bidenas šiuo metu yra sunkioje padėtyje. Karo Izraelyje fone JAV prezidentas smarkiai praranda paramą Demokratų partijoje. Todėl jis nori kuo greičiau užbaigti karą ir, žinoma, su teigiamu rezultatu.

 

„Štai dar vienas įrodymas, kad pagrindinis „Hamas“ ir Izraelio karo naudos gavėjas yra Vladimiras Putinas. Jis svajoja, kad Donaldas Trumpas laimėtų rinkimus. Kremlius ne tik nukreipė dėmesį nuo karo Ukrainoje, bet ir pakeitė politinę tendenciją JAV. Daro įtaką JAV rinkimų eigai“, – pažymėjo Izraelio žurnalistas.

Anot jo, Iranas per karą Izraelyje taip pat nustebino. Juk kitaip „Hezbollah“ ir kiti Irano įgaliotiniai būtų užėmę visai kitą vaidmenį. Galbūt net pats Iranas kažkaip paremtų šią ataką.

 

„Man atrodo, kad už to stovi V. Putinas ir FSB. Kai tik tai atsitiko, „Hamas“ atstovai išvyko į Maskvą. Net jei paimtume „Hamas“, ši ataka teroristams visiškai nieko nedavė. Manau, jog pulti įsakė Kremlius“, – pridūrė Z. Zilberis.

Jo nuomone, tai absoliučiai V. Putino karas ir J. Bidenas teisus, kad karas Izraelyje ir Ukrainoje yra skirtingos to paties karo apraiškos. Izraelis turi kuo greičiau užbaigti karą, kad suteiktų J. Bidenui galimybę pakeisti bangą Demokratų partijoje ir parodyti, kad „Hamas“ nuvertimas bus naudingas Gazos Ruožo žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()