[ŽT] Į karą atėjo Kinija. Šokiruotas Rusijos karininkas skundžiasi Šoigu  ()

Rusijos karininkas pasiskundė gynybos ministrui Sergejui Šoigu dėl prastos kokybės sviedinio, gauto iš draugiškos Kinijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-24 [ŽT] Į karą atėjo Kinija. Šokiruotas Rusijos karininkas skundžiasi Šoigu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariškiai pirmą kartą oficialiai patvirtino Kinijos sviedinių atakas prieš Ukrainą. Rusų okupantas neteko kojos, sprogus haubicos vamzdyje kinų sviediniui. Dabar pagal sutartį dirbantis karys Rafkatas Abdullinas reikalauja ištirti incidentą.

Kaip praneša „Radio Svoboda“, spalio 31 d., Zaporožės srities Rabotynės kaimo vietovėje, šaudant iš „Akacia“ artilerijos, vamzdžio viduje sprogo Kinijos Liaudies Respublikoje pagamintas lengvas sviedinys.

Netoliese buvęs sutartinis karys neteko kojos ir dabar reikalauja „moralinės kompensacijos“ už savo kančias. Anot įsibrovėlio, nelaimė įvyko dėl gynybos departamento aplaidumo, dėl to kalta Kinijos gynybos ministerija.

 

Beje, R. Abdullino pareiškimas tapo pirmuoju oficialiu Kinijos sviedinių atakų Ukrainos teritorijoje patvirtinimu. Dabar Pekinas turi padaryti pareiškimą apie tai, kaip kinų amunicija atsidūrė okupantų rankose. Maskva kol kas nekomentavo kovotojo pareiškimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: