Užpulta Maskva ir regionai. „Tarsi iš pietvakarių.“ Kas vyko naktį (Video)  ()

Labai nerami lapkričio 26-osios naktis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-26 Užpulta Maskva ir regionai. „Tarsi iš pietvakarių.“ Kas vyko naktį (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 26-osios naktį Rusijos sostinėje Maskvoje įvyko „didžiulė bepiločių orlaivių ataka“. Tai pareiškė Maskvos meras Sergejus Sobianinas.

Anot jo, tai, žinoma, buvo Ukrainos dronai ir tariamai penki iš jų buvo numušti Naro-Fominsko (50 km iki išorinio Maskvos žiedo), Odincovo (vakarinis Maskvos priemiestis), Podolsko (pietinis Maskvos priemiestis), Ramenskoje (pietrytinis Maskvos priemiestis). Kartu Maskvos srities gubernatorius pridūrė, kad buvo užfiksuota žala namams, tačiau žuvusiųjų ar sužeistųjų nėra.

Maskvos Vnukovo ir Domodedovo oro uostai naktį buvo laikinai uždaryti. Maskvos meras teigė, kad dronai tarsi skrido iš pietvakarių jie buvo pastebėti Briansko, Kalugos ir Tulos regionuose. Anot jo, ten buvo perimti keli bepiločiai orlaiviai.

Iš viso, anot Rusijos žiniasklaidos, naktį buvo numušta 11 bepiločių orlaivių, o ryte, virš Maskvos, Tulos, Kalugos ir Briansko sričių teritorijos, Rusijos oro gynybos pajėgos numušė dar 9 dronus. Be to, virš Tulos numuštų numušti dronų nuolaužos tariamai atsitrenkė į gyvenamąjį pastatą. Vėliau tapo žinoma, kad dronas iš tikrųjų rėžėsi į daugiaaukštį pastatą Tuloje. Sprogimas apgadino balkoną 12 aukšte ir išmušė kelis langus.

 

Kelių butų gyventojai buvo evakuoti į šalia esantį vaikų darželį. Rusijos žiniasklaida taip pat paskelbė dronų sprogimo Tuloje momentą.

Vėliau tapo žinoma, kad Tuloje, sprogus numuštam dronui, vienas žmogus buvo sužeistas. „RosSMI“ netgi paskelbė vaizdo įrašą iš apgadinto buto, kuriame sprogimo metu buvo 44 metų vyras. Jis sužeistas į koją. Pačiame bute sprogimo banga išdaužė visus langus, baldus, taip pat suniokojo dalį sienos.

Vėliau pasirodė informacija apie dvi sužeistas moteris. Kartu vietiniai Tulos gyventojai vis dar skelbė dronų skrydžius virš miesto.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: