„Galėjote pastatyti ne vieną Dubajų. Ir ne du. Ir net ne tris. Dėmesio, klausimas!“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2023-11-21 18:14
Sena rusiška tradicija - atimti iš kaimynų bet kokia kaina ir aptriesti. Pavyzdys pašonėje - Karaliaučiaus kraštas, kuris buvo Vokietijos aruodas, visi ūkiai turėjo elektrą ir vandentiekį.
Debesys 2023-11-21 18:58
Tam rašytojui su matematika nekaip, nor nėra ko stebėtis, juk rašytojas... Painioja milijardus su milijonais ir antraip
Kyborg 2023-11-21 20:13
O konkrečiau? Kur supainiota?
Gintarinis 2023-11-22 07:36
Vatynkos, išgirdę tokius klausimus, iš karto pokalbį kreipia kita tema. Ir taip jau nuo sovietmečio. (O Amerikoj negrus muša).
HardAxe 2023-11-22 11:12
taip pažiūrėjus bet kuri šalis galėtų daug ką susitvarkyti. USA? benamių mažiau negu tuščių namų šalyje. Meksika? idealus klimatas bet kam, tik susitvarkykit narko baronus. Lietuva? plaunamus pinigus suinvestuoti į pradinį-vidurinį ugdymą regionuose, šalis atsistos ant kojų per 20 metų.
Mazgis47 2023-11-22 12:06
100% taip kaip parašyta. Jie teoriškai turėtų gyventi ne kaip Norvegijoj, bet daug geriau nei Norvegijoj. Buvo toks senas anekdotas, kad rusams nesvarbu gyventi geriau, svarbu, kad visi kiti gyventų taip, kaip jie. Deje bet tai nebe anekdotas
immortallt 2023-11-22 13:44
HardAxe, nė vienoje iš išvardintų šalių nėra tokių pajamų iš žaliavų išpumpavimo ir pardavimo tokiam gyventojų kiekiui, kuris nukeliauja eksportui. Lietuva ant kojų pilnai stovi. Gyvenimas Lietuvoje yra labai geras ir daug kas nebemato. Nuvažiuoja į užsienį, į turistines ir nublizgintas vietas ir po to įsivaizduoja, kad taip visi gyvena, kaip mato turistai. Lietuva per 20 metų gali aplenkti Vokietiją sutvarkius švietimą, mokesčius. Ir ne pinigų švietimui reikia, o reorganizacijos ir realios reformos. Pinigų skiriama daugiau nei pakankamai. Neteisingai naudojami. Ir ne, nėra viešuosiuose pirkimuose daug išvagiama. Didžiausi nuostoliai yra per blogą viešojo sektoriaus organizaciją. Mokami maži atlyginimai, už kuriuos susirenka prastus vadovus/darbuotojus, kuriems nors ir moka mažus atlyginimus, bet mokėdamas 2x susirinksi per pus mažiau žmonių, bet jie padarys 4x daugiau/kokybiškiau. Bet tokios iniciatyvos momentaliai žudomos visuomenėje. Dar didžiuliai nuostoliai yra dėl neefektyvios mokestinės sistemos, kai mažiausiai trečdalis sėdi juodojoje rinkoje, dar dalis ant pilkos linijos, kai turi racionaliai nepagrindžiamas mokestines lengvatas, kurias išnaudoja pakišdami ne visai tokias pajamas ir pan. O benamių problema yra nesusijusi su pragyvenimo lygiu ir ekonomika, o labiau susiję su kultūriniais ir socialiniais dalykais, priklausomybėmis ir pan. Benamių problema ekonominių priežasčių lemiama gali būti esant didelėms krizėms ar pavienių asmenų atsitikus krizei jų gyvenime.
HardAxe 2023-11-22 16:33
švietimą - turėjau omeny sukurti palankų atlyginimą žmonėm norėti dirbti mokytojais ir pačia konkurenciją tarp mokytojų dėl darbo vietos. Rusijos problema irgi susijusi su kultūriniais/socialiniais dalykais, priklausomybėm. Priklausomybė gal labiau rezultatas. Top-down vadovavimas, korupcijos ir atsainumo įpročiai žlugdo kartą po kartos. Paimkim pvz Indus, pas juos tik top-down vadovavimas ir kastos viską gadina, o jau kiek bėdų visokiuose projektuose sukuria.
Pumper 2023-11-24 08:23
Tas elementarus faktas, kad didelėj JAV dalyje vieno kambario buto nuoma kainuoja daugiau nei MMA, neturi jokios įtakos benamių skaičiui?
Dziao 2023-11-24 09:22
JAV kaip valstybe yra shudu kruva. Didele shudu kruva. Paliginus tai ka mes turime europoje, ir apsvietus tupus amerikanus puse ju mielu noru emigruotu :)
HardAxe 2023-11-24 10:56
JAV yra 3 brangiausi pasaulio miestai iš dešimtuko. NY, LA, SF. Jei jau gyveni brangiausiam pasaulio mieste, turbūt ne mcDonalde negauni minimumo? Arba kraustaisi kažkur pigiau. <norėjau parašyt į XX iš Vilniaus dydžio miestų, bet Vilniaus dydžio miestų amerikoj tik 34?!> anyway, pasistengtų - išspręstų šitą problemą. Bet kaip ir dubajaus statymui, reikia noro, įgūdžių ir pinigų. Kažkurio vieno peterklius kitų neatstoja.
immortallt 2023-11-24 18:21
Švietimo sektoriuje atlyginimams pinigų trūksta ne dėl to, kad švietimui per mažai skiriama, o dėl to, kad neefektyviai naudojama. Didžioji dalis mokytojų, kurie skundžasi atlyginimais, dažniausiai dirba pusę etato ar mažiau, bet nori gyventi gerai tik iš to nepilno etato. Taip nebus. Tada yra problema su pinigų taškumu ant naujų vadovėlių kas antrus metus, pratybų pirkimas patiems tėvams jau ir daug visokio š. Ne pinigų augiau reikia, o juos teisingiau naudoti. Kas dėl visokių priklausomybių ir pan., tai čia jau kelis dalykus reikia daryti, pirma, užimtumą vaikų sutvarkyti ir tėvus įtraukti į veiklą su vaikais. Esamus asocialius asmenis įtraukti/pakeisti labai sunku. Pumper, JAV nuo pat europiečių pasirodymo, ten gyvenantiems migruoti ten kur geresnės galimybės yra normalu. Dabar užaugo užsispyrusiųjų karta, kurie būtinai nori gyventi gerai ten, kur blogos sąlyos. Nuoma/NT brangus, nes koncentracija didelė, NT tankinti neleižia. Tai kad kažkas pavergs nieko nepasikeis. Keliesi gyventi ten, kur geriau. Taip kaip ir jų tėvai darė, o ne į didžiausio tankio ir brangiausias vietoves keltis gyventi, kai esi esi geriausiu atveju vidutiniokas pagal gebėjimus. Tik teiginys, "didelėje dalyje JAV" yra daugiau nei juokingas. Didžiojoje dalyje JAV niekas negyvena.