Milžiniška rusų turistės dovana Ukrainos žvalgybai. Tai galėjo pakeisti karo eigą  ()

Ukrainos kariai, gavę Krymo tilto projektinius dokumentus, suprato, kaip geriausia jį atakuoti. Tačiau dar vienas informacijos šaltinis – vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota rusė, kuri tilto teritorijoje ilsėjosi jachtoje ir filmavo vidines arkos konstrukcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame Ukrainos televizijoje rodytame dokumentiniame filme pasakojama, kad ši informacija leido suprasti, kurioje vietoje tiltas turėtų būti užpultas, kad būtų padaryta didžiausia žala.

„Iš tų dokumentų, kuriuos perskaitėme, supratome, kaip tai turėtų atrodyti. Bet vienas dalykas yra tai, kas yra brėžiniuose, ir kitas dalykas yra tai, kaip tai padaryta realiame gyvenime. Rengiantis operacijai didžioji dalis informacijos, kuri buvo panaudota žvalgybai, buvo gauta iš atvirų šaltinių“, – sakė agentas „Enot“.

Ukrainos saugumo tarnybos karinės kontržvalgybos darbuotojas „Chrom“ teigia, kad kiekvienas išmanųjį telefoną turintis rusas yra geriausias jo draugas ir bendražygis. Dabar visi filmuoja viską ir viską kelia į socialinius tinklus, kur informaciją renka ir ukrainiečiai.

„Turime galimybę stebėti daugybę objektų pačioje Rusijoje, okupuotose teritorijose ir kitur. Leiskite jiems filmuoti ir fotografuoti daugiau, viską skelbti ir įrašyti“, – sakė „Chrom“. Net ir Krymo tilto atakoms naudoti įrašai, daryti pro šalį plaukusių laivų. Viena rusų turistė nufilmavo Krymo tilto arkas ir kitas konstrukcijas, kurių lengvai neapžiūrėsi.

 

Panašiai rusai anksčiau atskleidė oro gynybos sistemų vietas, karinės rusų technikos judėjimo maršrutus ir kitą informaciją. Visi viską filmuoja ir kelia į socialinius tinklus.

(79)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: