Fantastiška suma! Kiek pinigų reikia pergalei pasiekti (Video)  ()

Britų generolas kiek ciniškai paragino Europos šalis padėti Ukrainai nugalėti Rusijos Federaciją pinigais, o ne „savo vaikų“ gyvybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės pergalei kare reikia apie 75 milijardų eurų metams, karui tęsiantis 2-3 metus.

Tai pareiškė išėjęs į pensiją britų generolas, buvęs Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų Jungtinės vadovybės vadovas Richardas Barronsas, praneša „Defense Express“.

„Dabar Ukrainos kariai sėdi apkasuose ir ten praleis visą žiemą be pakankamai amunicijos, ginklų ir apmokymų. Jiems nieko nebeliko „lentynoje“, ir mes nieko nepalikome savo „lentynose“. Atidavėme viską, ką turėjome. Vienintelis būdas laimėti yra mūsų pramonės mobilizavimas ir mūsų valia. Ir nesakykit man, kad tai neįmanoma, nes jūs esate 15 trilijonų eurų per metus ekonomikos atstovai“, – forume Liucernoje, Šveicarijoje, sakė R. Barronsas.

Atkreipkime dėmesį, kad 2022 metais Ukraina, pasak NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo, iš savo sąjungininkų gavo 65 mlrd. eurų vertės karinės pagalbos (iš bendros 150 mlrd. eurų sumos).

Generolas kiek ciniškai pareiškė europiečiams, kad padėti Ukrainai jiems yra „šimtmečio sandoris“, nes nugalėti Rusijos Federaciją galima tik leidžiant pinigus, o ne „savo vaikus“.

 

Pasak jo, jeigu kuriai nors kariuomenei bus duotas pakankamas kiekis tokių priemonių kaip raketos, kibernetinės ir tarpinės atakos bei didžiuliai kiekiai šaudmenų, tai Europos civilizaciją sunaikinti bet kurioje ES šalyje prireiks maždaug dviejų savaičių.

„Po to išnyks elektra, vandens tiekimas, socialinė apsauga ir maisto tiekimas. Ir jei kas nors Europoje mano, kad tai jų nepaveiks, jie labai klysta“, - sako R. Barronsas.

Didžiosios Britanijos generolo teigimu, karas tarp Europos NATO narių ir Rusijos Federacijos yra garantuotas, jei V. Putinas liks su nors dalimi okupuotos Ukrainos teritorijos.

O jei į valdžią JAV ateis Donaldas Trumpas, situacija dar labiau pablogės, nes JAV, kuri yra pagrindinė NATO donorė, atsisakys finansuoti Aljansą. O Europos NATO šalių indėlis į savo pačių gynybą siekia tik 15 proc.

 

„Europos gynyba yra apie 1 trilijoną eurų per metus. Apie 850 milijardų iš to yra JAV įnašas. Tačiau dabar amerikiečių dėmesys krypsta į Kiniją. Ir dar vienas veiksnys yra tai, kad jie supranta, jog mes sukūrėme savo gerovę, savo sveikatos apsaugos sistemą, nuostabų pasaulį dėl to, kad neišleidome šimtų milijardų eurų mūsų gynybai. Amerikos mokesčių mokėtojai įpareigoja vyriausybę tai sustabdyti, nes mato, kad yra nesusitelkę, kad yra skolingi. O jei valdžioje bus D. Trumpas, tada JAV tikrai nustos tai daryti“, – sako generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()