Debiutas. „Xiaomi“ pristato pirmąjį savo automobilį (Video)  ()

Automobilio išorė yra elegantiška, o priekinio stiklo viršuje yra galimybė sumontuoti „Lidar“ jutiklio technologiją, kad būtų galima geriau jį valdyti vairuojant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos išmaniųjų telefonų milžinė „Xiaomi Corp.“ pristatė savo debiutinį elektromobilį – penkių vietų sedaną su panoraminiu stikliniu stogu, rašo „Bloomberg“.

Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerijos paskelbtame dokumente teigiama, kad ilgai lauktas elektromobilis vadinsis „Beijing Xiaomi“ SU7 ir jį gamins valstybinė „Beijing Automotive Group Co.“

Automobilio išorė yra elegantiška, o priekinio stiklo viršuje yra galimybė sumontuoti jutiklinę technologiją, vadinamą „Lidar“.

Didžiausias jo greitis yra 265 kilometrai per valandą, o svoris - 2,66 tonos. Elektromobilis varomas modernių „Amperex Technology Co. Ltd“ baterijomis arba BYD Co. įmonės, priklausomai nuo to, ar jis turi vieno ar dviejų variklių konfigūraciją.

„Xiaomi“ anksčiau teigė, kad jos elektromobilis bus oficialiai pristatytas kitų metų pirmoje pusėje.

 

Spėjama, kad automobilis kainuos nuo 40 tūkst. dolerių.

„Xiaomi“ prekės ženklo elektrinė transporto priemonė yra svarbi bendrovės plano sukurti „visapusę ekosistemą“ savo klientams dalis. Bendrovė jau atnaujino išmaniųjų telefonų ir kitos buitinės technikos operacinę sistemą, norint ateityje naudoti elektrines transporto priemones taip, kad vartotojai galėtų valdyti visų tipų „Xiaomi“ produktus vienoje platformoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(7)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: