Suknelė pakeis mobilųjį telefoną  (6)

„M-Dress“ pavadinta suknelė moterims suteiks dar daugiau elegancijos – joms nebereikės nešiotis mobiliojo telefono, nes jį atstoja pati suknelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„M-Dress“ (Mobile Phone Dress) suknelę sukūrė Londone veikianti drabužių dizaino bendrovė „Cutecircuit“, praneša „Mashable.com“. Pasak jos atstovų, tokią idėją pasiūlė bendrovės atlikto tyrimo rezultatai: paaiškėjo, kad moterys labai dažnai praleidžia telefono skambučius dėl to, kad joms nepatogu visuomet su savimi nešiotis mobiliuosius telefonus, ypač tada, kai drabužių kišenaitės yra labai mažos ar jų išvis nėra, o rankinė yra kitoje patalpoje.

„Cutecircuit“ dizaineriai teigia radę būdą, kaip moterys gali ir atrodyti elegantiškai, ir būti visada pasiekiamos mobiliuoju ryšiu net ir tada, kai nesinešioja mobiliojo telefono.

„M-Dress“ išsprendžia šio problemą siūlydama elegantišką mobiliojo ryšio priemonės alternatyvą. Suknelė telefonu pavirta įdėjus mobiliojo telefono SIM kortelę į specialų lizdą, įrengtą po suknelės gamintojo etikete. Lanksčios mikroschemos ir jungimo laideliai paslėpti suknelės audinyje. Speciali gestus atpažįstanti programinė įranga leidžia atsiliepti į išgirstą skambutį paprasčiausiai pakėlus ranką ir pridėjus ją prie ausies.

Kalbėtis galima naudojant suknelės rankovėje įrengtą miniatiūrinį garsiakalbį ir mikrofoną. Baigus pokalbį tereikia nuleisti ranką, ir ryšys bus automatiškai nutrauktas.

Pranešama, kad tamsios spalvos, kūną aptempianti suknelė bus siuvama iš šilko ir džersio audinio. Siekiant sumažinti elektromagnetinę spinduliuotę, mažytė mobiliojo ryšio antena bus įrengta suknelės apačioje, maždaug kelių aukštyje esančioje palankoje.

Kol kas, pasak „M-Dress“ gamintojų, tokias sukneles dėvinčios moterys galės skambinti tik suprogramuotais numeriais – tai yra, tais, kurie bus įvesti į „suknelės – telefono“ adresų knygelę ir renkami naudojant balso komandas. Be to, bus galima skirtingiems numeriams priskirti atskiras skambučių melodijas, kad iš suknelės skambučio garso būtų galima atpažinti, kas skambina.

„M-Dress“ kaina kol kas neskelbiama. „Cutecircuit“ praneša pateiksianti šias sukneles rinkai 2011 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)