„Generolai yra sovietų dresuoti idiotai...“ „The Economist“ skelbia didelį konfliktą karinėje vadovybėje  ()

Konfliktas Ukrainos karinėje ir politinėje vadovybėje buvo „nuspėjamas“ kontrpuolimo operacijos, kuri „nevyko pagal planą“, rezultatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-01 „Generolai yra sovietų dresuoti idiotai...“ „The Economist“ skelbia didelį konfliktą karinėje vadovybėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama „The Economist“ medžiagoje.

Anot leidinio, prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai 2022 m. vasario mėn., „konkurencijos politika užmigo“, tačiau vėl sugrįžo, kai grėsmė atslūgo tais metais vėliau.

„Liaudies deputatas Jaroslavas Železniakas teigia, kad esminiais nacionalinio saugumo klausimais tebėra „platus susitarimas“. Tačiau vienas žymus paties prezidento partijos įstatymų leidėjas sako, kad dėl stumdymosi Ukraina jau tapo „nestabili“. Klaidų daroma „iš visų pusių“. Prezidento bandymai „centralizuoti sprendimų priėmimo procesą“ ir „užslopinti nesutarimus“ turi priešingą poveikį“, – teigiama medžiagoje.

„The Economist“ rašo, kad plyšiai atsirado ne tik tarp politinių linijų, bet ir tarp karinės bei politinės vadovybės.

Prezidento V. Zelenskio ir jo vyriausiojo vado V. Zalužno santykiai laikomi baisiausiais. Jų požiūrių skirtumai pirmą kartą tapo žinomi praėjusią vasarą. Neseniai žurnalui „The Economist“ buvo duotas atviras interviu su generolu, kuriame jis teigė, kad karas Ukrainoje pateko į aklavietę, iškėlė šį konfliktą į viešumą. V. Zelenskis viešai dėl to priekaištavo V. Zalužnui. Vėlesniame interviu jis perspėjo V. Zalužną sutelkti dėmesį į karinius reikalus, o ne į „politiką“, pažymi laikraštis.

 

„The Economist“ aukšto rango šaltinis vyriausybėje teigia, kad atviras lyderystės konfliktas buvo „nuspėjamas“ atsakomojo puolimo, kuris „nevyko pagal planą“, rezultatas.

 

„Pareigūnas sako, kad V. Zalužnas galėjo būti neprotingas prieštaraudamas optimistiškesnei savo prezidento viešajai pozicijai, tačiau tik nedaugelis vyriausybės narių galėtų ginčytis su jo blaiviomis išvadomis. Dabar vyksta badymas pirštu, siekiant nustatyti, kas atsakingas už nesėkmę. „Politikai teigia, kad jų generolai yra sovietų dresuoti idiotai. O generolai sako, kad politikai yra idiotai, kurie jiems trukdo. Pergalė turi daug tėvų, bet niekas nenori būti nevilties tėvu“, – pridūrė medžiagos autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(24)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: