Rimtas smūgis Rusijos ekonomikai. „Kremlius praras daug pinigų. Ši logistika yra labai svarbi“ (Video)  ()

Oleksandras Kovalenko pakomentavo įvykusį sabotažą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-30 Rimtas smūgis Rusijos ekonomikai. „Kremlius praras daug pinigų. Ši logistika yra labai svarbi“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida, remdamasi Ukrainos saugumo tarnyba, praneša, kad Buriatijoje, Baikalo-Amūro magistralėje, įvyko sprogimas. Buvo apgadintas strateginis geležinkelis tarp Rusijos Federacijos ir Kinijos.

Tinklalapis Charter97.org paprašė Informacinio pasipriešinimo grupės Ukrainos karo-politikos stebėtojo Oleksandro Kovalenkos pakomentuoti didelį sabotažą Rusijos Federacijos teritorijoje.

„Nežinau, ar SBU atliko šią operaciją, ar ten kažkas tiesiog sprogo. Kai žiniasklaida praneša apie tam tikrus įvykius, remdamasi jų šaltiniais Ukrainos specialiosiose tarnybose, aš esu šiek tiek šališkas.

Labiau pasitikiu oficialiais šaltiniais ir pareiškimais, juolab, kad Ukrainos struktūros gana atviros. Jeigu atliekama kokia nors sėkminga operacija ir mes tikrai už jos stovime, tada apie tai pranešama. Kaip matėme, pavyzdžiui, su Kerčės tiltu.

Laukiame oficialaus patvirtinimo, bet apskritai pažymėsiu, kad ši logistika Rusijos Federacijai yra labai svarbi. Juk tai viena pagrindinių geležinkelio linijų visoje Rusijoje. Tai didelė žala ne tik logistikai visoje Rusijoje. Tai taip pat gana rimtas smūgis Rusijos ekonomikai.

Atrodytų, kas čia tokio, per savaitę visa tai bus atstatyta, tačiau kalbame apie didžiulius nuostolius ekonomikai: sustos kroviniai, padidės kitų, brangesnių transporto rūšių, apkrovimas.

 

Jei tai tikrai padarė viena iš Ukrainos specialiųjų tarnybų, tai tokios operacijos organizavimas giliai Rusijos užnugaryje turėjo turėti gerai apgalvotą scenarijų, atsižvelgiant į visus pliusus, minusus, rizikas ir pan. Viską reikėjo paruošti labai profesionaliai.“

Kaip Kinija galėtų reaguoti į šią operaciją?

„Kinijos nuomonė dėl to, kas vyksta į Ukrainą įsiveržusios Rusijos Federacijos teritorijoje, mažiausiai turėtų jaudinti Kyjivą. Kinija turėtų susirūpinti, kad Kyjive neatsidarytų Taivano ambasada. Arba, kad Kyjivas nepalaikytų tarptautinės bendruomenės uigūrų teisių ir laisvių pažeidimo teisinio vertinimo klausimais.“

 

Ar ši operacija taps savotišku Putino pažeminimu Xi Jinpingo akivaizdoje?

„Pasakysiu, kad tai ne tiek pažeminimas, kiek papildomas įrodymas Xi Jinpingui, kad Rusija yra silpna. Kinija turi visas galimybes įgyvendinti savo planus ateinantiems 50 metų. Nereikėtų tikėtis rimto Rusijos pasipriešinimo, kai šis planas bus pradėtas braižyti ir įgyvendinti vakarinėje Baikalo ežero pakrantėje.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: