Karo pabaiga. „JAV turi aiškų planą. Turėsime įžengti į Rusijos teritoriją.“ Pulkininkas atskleidžia detales (Video)  (3)

„Pagrindinis karo etapas turėtų baigtis maždaug kitų metų rudenį – prieš pat JAV prezidento rinkimus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis karo Ukrainoje etapas gali baigtis maždaug 2024 metų rudenį. Karštas karo etapas neužsitęs. Ukrainos valstybės pergalė prieš šalį agresorę Rusiją yra JAV planų dalis, JAV turi aiškų planą. Tokią nuomonę interviu „Glavred“ išsakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Anot jo, 2024 metų pavasarį Ukrainai gali būti suteikta pakankamai naikintuvų ir tolimojo nuotolio raketų, kad būtų išlaisvintas okupuotas Krymas.

Mūsų pergalė prieš Rusijos armiją yra JAV planų dalis ir yra persipynusi su politine kova Amerikoje, todėl pagrindinis karo etapas turėtų baigtis maždaug kitų metų rudenį – prieš pat JAV prezidento rinkimus. Greičiausiai pavasarį būsime aprūpinti pakankamu naikintuvų ir tolimojo nuotolio raketų skaičiumi, kad įvykdytume pagrindinę užduotį – Krymo išvadavimą. Aviacija ir tolimojo nuotolio raketos leis išlaisvinti Krymą per 3-4 mėnesius, tai turėtų įvykti kitų metų birželio-rugpjūčio mėnesiais. Toliau susitvarkysime su Donbasu“, – pažymėjo Svitanas.

Anot jo, išlaisvinus Krymą, bus lengviau išvaduoti Donbasą, tačiau koviniai darbai vis tiek užsitęs. Svitanas pažymi, kad esant tokiai situacijai, Ukrainos kariuomenė gali pasistūmėti prie sienos ir regioną bus galima atkirsti nuo Rusijos.

 

Tiesa, tam turėsime įžengti į Rusijos teritoriją - į Rostovą ar Taganrogą, kad atkirstumėme Donbasą su rytinėmis sienomis arba judėtumėte palei Donecą, Doną ar Miusą. Donbasas turėtų būti išvalytas maždaug 2025 metų pavasarį“, – prognozavo karo ekspertas.

Svitanas prognozuoja, kad visa tai gali įvykti Ukrainos priėmimo į NATO išvakarėse. Ukrainos ginkluotosios pajėgos 1991 m. sienas gali pasiekti 2025 m. pavasarį arba vasaros pradžioje, prieš viršūnių susitikimą Nyderlanduose.

Karo ekspertas išsakė nuomonę, kad Ukraina galėtų būti pakviesta į NATO jau 2024 metais Vašingtone ir šalis turės galimybę sudaryti dvišales sutartis su 32 Aljanso šalimis.

 

„Šiuo metu bloke yra 31 šalis, bet iki to laiko, manau, prie bloko prisijungs ir Švedija. O jau 2025 metais Nyderlanduose vyksiančiame viršūnių susitikime Ukraina bus priimta į NATO. Ten turime patekti pasiekę švarias sienas su Rusija, sunaikinę paskutinį Rusijos karį. Maždaug taip atrodo JAV planas. Duok Dieve, kad tai išsipildytų. Tam reikia rimtai pasistengti visiems – tiek Ukrainos kariuomenei, tiek Vakarų partneriams, kurie privalo mums perduoti ginklus. Norėdami įvykdyti planą, turime gauti karinę įrangą, lėktuvus ir naujų modifikacijų raketas“, – reziumavo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(337)
(32)
(305)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: