[ŽT] „Dabar mes verksime visą gyvenimą...“ Rusai pradeda atsitokėti (Video)  ()

Žuvusio rusų kario šeima nesupranta, kodėl jų sūnus mirė kare Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtų tūkstančių Ukrainoje žuvusių karių kapų ir toliau daugėja visoje Rusijoje, kurių tėvai verkia. Jie užduoda Rusijos valdžiai nepatogius klausimus, kodėl vaikai mirė. Rusijos žurnalistai paskelbė vaizdo įrašą apie šauktinio Afanasijaus Podajevo iš Karabašo kaimo Tiumenės srityje žūtį. Vaikinas neketino savo gyvenimo sieti su karu. Tačiau vietos karinis komisaras tvirtino, kad šauktiniai į kovinę zoną Ukrainoje nebus siunčiami. S. Šoigu anksčiau davė panašių pažadų.

Tačiau A. Podajevas buvo išsiųstas į fronto liniją, kur kovos metu buvo pašalintas. Sūnų palaidoję tėvai dabar  klausia: kodėl žuvo jų sūnus ir kam reikalingas šis karas, užduoda Rusijos valdžiai nepatogius klausimus. Dėl interviu su žurnalistais buvo surašytas protokolas prieš mirusiojo motiną Alą Fathelislamovą, dėl siekimo „diskredituoti“ armiją.

Vaizdo įrašo su tėvų prisipažinimais fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

 

„Jie ten pakovos, nepamirš. O mes kaip, visi netekę kažko, mamos, žmonos? Kaip mes galime gyventi? O dabar mes turime verkti visą gyvenimą, verkti ir prisiminti“, - sako žuvusio rusų kario mama.

Anot jos, sūnus niekada neperskaitė paskutinės motinos žinutės, nes žuvo kare Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(2)
(135)

Komentarai ()

Susijusios žymos: