Vėl karas. Paliaubos tarp Izraelio ir „Hamas“ baigėsi (Video)  ()

Suduotas smūgis prieš gyvenamąjį pastatą šiaurės vakarinėje Gazos miesto dalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad „Hamas“ pažeidė paliaubų sąlygas. Aiškinama, kad „Hamas“ neįvykdė savo įsipareigojimų paleisti visas pagrobtas moteris ir šiandien paleido raketas į Izraelį, praneša „Al Jazeera“.

Dokumente pabrėžiama, kad reaguodamas į atsinaujinusias kovas Izraelis ir toliau sieks savo karinių tikslų: išlaisvins visus kalinius, sunaikins „Hamas“ ir užtikrins savo piliečių saugumą nuo Gazos Ruožo grėsmių.

Pasak Izraelio pareigūnų pasisakymų, transliuojamų per kariuomenės radiją, Izraelis negavo naujo paleistinų asmenų sąrašo.

Tuo tarpu „Hamas“ pareigūnai praneša apie Izraelio antskrydžius Gazos pietuose, įskaitant Abasano sritį į rytus nuo Chan Juniso. Taip pat buvo surengtas smūgis prieš gyvenamąjį pastatą šiaurės vakarinėje Gazos miesto dalyje.

Iš Gazos Ruožo girdisi garsūs, dažni sprogimai, o danguje matyti juodi dūmai.

 

„Hamas“ valdoma Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio aviacijos antskrydžius Rafoje, pietiniame anklave, žuvo trys žmonės.

Gazos Ruožo šiaurinėje ir centrinėje dalyje vyksta ginkluoti Izraelio kariuomenės ir „Palestinos pasipriešinimo“ pajėgų susirėmimai, pranešė Libano televizijos kanalas „Al Mayadeen“.

Paliaubos tarp Izraelio ir „Hamas“, galiojusios nuo lapkričio 24 d. ir pratęstos du kartus – atitinkamai lapkričio 27 ir 29 dienomis, pasibaigė devintą ryto laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()