Originalios verslo idėjos: išnuomokite savo automobilį!  (1)

Reikia grynų pinigų? Išnuomokite savo automobilį. Tokia iniciatyva sulaukė labai daug bendraminčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Shelby’iui Clark’ui tokia mintis šovė po to, kai jam vis reikėdavo su dviračiu šaltais vakarais nusigauti iki artimiausio automobilių nuomos punkto. “Važiuodamas matydavau šimtus pakelėse pastatytų ir tikrai labai retai naudojamų. Tuomet ir pagalvojau, kad šie automobiliai gali uždirbti savininkams pinigų ir tuo pačiu skleisti ekologinę idėją. Kas man ypač patiko”, – pasakoja jis.

Įkurta bendrovė “RelayRides” dirba panašiu principu kaip ir automobilius nuomojanti “Zipcar”, tik tiek kad naujai įkurta neturi nuosavų transporto priemonių.

Kaip rašo internetinis portalas www.bostonherald.com, automobilių savininkai buvo pradėti gundyti tuo, jog jų stovintis automobilis gali uždirbti pinigų ir tam nereikia didelių pastangų, nes sistema registracijos sistema paparasta. Be to savininkas gali nustatyti, kokiomis valandomis jo automobilis bus nuomuojamas ir kiek kainuos viena valanda.

Uždarbis džiugina jau pirmą mėnesį

Rezervacijos sistema paprasta – viską galima padaryti internetu ir nereikia ilgai laukti. Savininkas vidutiniškai per pirmąjį mėnesį gali gali uždirbti apie 250 JAV dolerių. Bendrovės savininkas iš savo automobilio nuomos jau patį pirmą mėnesį uždirbo daugiau nei keturis šimtus dolerių.

Vienintelis dalykas, kuris privalomas savininkui – transporto priemonė turi būti techniškai tvarkinga ir turėti tai patvirtinančius dokumentus. Bendrovė nepriisima jokios atsakomybės už galimus gedimus.

Nekeliami ir jokie reikalavimai dėl automobilio išvaizdos, jo būklės. Savininko tik prašoma realiai įvertinti savo autmobilio stovį ir pagal tai nustatyti valandinį įkainį. Visa tai turi įtakos automobilio reitingui, kurį nustato klientai.

Tiesa, savininkui kainuoja draudimas. Kompanija nuomuojamus automobilius draudžia, tad 20 proc. nuo uždirbtos sumos reikia sumokėti už automobilio draudimo polisą.

Pats Clark’as pats naudojosi panašios bendrovės paslaugomis, kai kraustėsi iš vieno miesto į kitą ir jam jau tuo metu patiko ši idėja ir tokiomis paslaugomis jis naudojosi dar ne kartą. Vienintelis minusas, kuris gali neigiamai nuteikti klientus, anot jo, jeigu automobilio staiga prireiktų piko valandomis.

Siūloma naudotis, o ne turėti

Bendrovės įkūrėjas įsitikinęs, kad jo siūlomos paslaugos taip sparčiai išpopuliarėjo ir dėl to, jog šiuo metu ypač populiaru dalintis turimais daiktais su aplink esančiais, o ne pirkti naujus.

Tai vadinama atsakingu vartojimu, kai dar tinkami naudoti daiktai nėra išmetami, o atiduodami tiems, kuriems reikia. Tai ypač populiaru su vaikiškais drabužėliais. „Mes vadovaujamės tokia filosofija: man nereikia savo automobilio, aš tik noriu nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Man nereikia turėti DVD grotuvo, aš tik noriu pažiūrėti filmą“, – mintimis dalijasi Sh. Clark’as.

Panašias idėjas sveikina ne vienas verslininkas ir bendruomenių atstovai. Tokie verslo modeliai ne tik siūlo naujas paslaugas, bet ir mažina oro užterštumą, grūstis miestuose, taip pat “nuima” papildoma krūvį nuo viešojo transporto, kuris dažnai būna perpildytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)