To nėra visame pasaulyje. JAV šokiravo Zalužno prašymas  ()

Valerijus Zalužnas papasakojo apie tai, kas jam „trukdo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino vizito Kyjive metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas papasakojo jam apie prezidento kanceliarijos atstovų kišimąsi ir apie tai, kad jam „trukdoma“.

UP praneša apie tai remdamasi šaltiniais.

„Pagal UP, Generalinio štabo skaičiavimai rodo, kad norint įvykdyti prezidento užduotį išlaisvinti visą Ukrainos teritoriją, reikia 350–400 milijardų dolerių vertės pajėgų ir išteklių“, – rašoma leidinyje.

JAV gynybos sekretoriaus L. Austino vizito Kyjive metu Generalinis štabas pasidalino su juo planavimo idėjomis.

„L. Austinui buvo pasakyta, kad reikia 17 milijonų šaudmenų. Jis nustebo, švelniai tariant, nes visas pasaulis negalėtų surinkti tiek sviedinių“, – sakė vienas gynybos pajėgų pareigūnas.

Šaltinio teigimu, L. Austinas teigė, kad V. Zalužnas jam skundėsi dėl prezidentūros trukdymo: „Vėliau L. Austinas mums pasakė, kad V. Zalužnas skundėsi, jam trukdoma, kad prezidentūra ne tokia, kad vienas ne toks, tai kitas ne toks. Na, aišku, kad prezidentas irgi sužinojo apie tai iš tokių pokalbių. Ir jie neskatina pasitikėjimo.“

 

UP pažymi, kad Prezidento kanceliarija nerimauja, kad V. Zalužno atleidimas prisidės prie jo politinės karjeros. V. Zelenskio aplinkos pašnekovai teigė, jog nemaža dalis prezidento komandos yra kategoriškai prieš vyriausiojo vado atsistatydinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()