„Putinas turi vieną ar pusantro mėnesio.“ Kas pastatyta ant kortos  ()

JAV gali atidėti balsavimą dėl karinės pagalbos Ukrainai iki 2024 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV vis dar negali susitarti dėl karinės pagalbos Ukrainai finansavimo, todėl artimiausias pusantro mėnesio bus ypač pavojingas. Pagrindinė problema yra oro gynyba.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo garsus Rusijos karo stebėtojas Janas Matvejevas.

Jis pažymėjo, kad dėl artėjančių Kalėdų ir švenčių JAV gali atidėti balsavimą dėl karinės pagalbos Ukrainai iki 2024 m.

Tai lems, kad Amerika negalės į Kyjivą perkelti naujų oro gynybos sistemų anksčiau nei kitų metų vasario – kovo mėnesiais. Ir tai nerimą kelianti žinia visiems ukrainiečiams.

Putinas turi mažiausiai 1–1,5 mėnesio masiniams žiemos išpuoliams. O Ukraina gali pasikliauti tik jau turima oro gynyba“, – sakė Matvejevas.

Jis taip pat priminė: per pastaruosius metus Rusija savo teritorijoje sugebėjo išplėsti dronų-kamikadzių „Shahed“ gamybą, o tai reiškia, kad žiemos išpuoliai gali tapti masiškesni ir rimtesni nei prieš metus.

Ukrainai bus labai sunku. Tačiau su kitais ginklais padėtis yra šiek tiek geresnė, įsitikinęs Matvejevas. Šarvuočių ir artilerijos atnaujinimas ir remontas užtrunka apie 1-2 mėnesius, amerikiečiai gal spės juos pristatyti. Tačiau vis dar yra vėlavimo rizika.

Kiekviena vėlavimo savaitė keis šį horizontą, o kartu su ja bus atidedamas ir naujasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pavasario-vasaros puolimas. Tokių vėlavimų pasekmes jau matėme šiais metais. Be reikšmingo JAV pagalbos paketo nebus įmanoma tinkamai papildyti karių visaverčiam puolimui“, – sakė Rusijos ekspertas.

 

Jo nuomone, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikės maždaug 100-150 kovinių tankų, dvigubai daugiau šarvuočių, taip pat daug artilerijos. Tai sukurs pranašumą ir leis ukrainiečiams atakuoti Rusijos pozicijas.

„Ukrainai dabar daug kas gresia“, – pareiškė Matvejevas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: