Karas Ukrainoje gali baigtis netikėtai. Šiurpus scenarijus. Putinas gali laimėti  ()

Kariškis papasakojo, nuo ko priklauso karo baigtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik dvejus metus. Ukrainos kariuomenė didvyriškai gina teritoriją ir savo nepriklausomybę, tačiau karo veiksmų pabaigos scenarijus yra dviprasmiškas. Apie tokias aplinkybes papasakojo buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikij.

Karo veteranas ne taip seniai sakė, kad okupantai nepuoselėja vilčių dėl karo pabaigos ir, tikėtina, kaupia įrangos atsargas iki 2025 m., kad išlauktų galimos D. Trumpo pergalės Amerikos rinkimuose, Vakarų pagalbos tiekimo Ukrainai nutraukimo ir šį klausimą išspręstų visiška okupacija.

Karo ekspertas taip pat teigia, kad, palyginti su Antruoju pasauliniu karu, Ukraina dabar yra 1943 m. lygio, t. y. tokioje stadijoje, kai priešas vis dar gali laimėti, o pranašumas pereina iš vienos pusės į kitą.

Kaip teigia J. Dikij, tai buvo metai, kai Hitleris turėjo paskutinius šansus laimėti, ir tik Charkivas tuo metu tris kartus keitėsi „iš rankų į rankas“, o tai labai panašu į dabartinę situaciją.

 

Karo analitikas Jevgenijus Dikij savo viltis ir akcentus sieja būtent su civiliais Ukrainos gyventojais. Pasak analitiko, viskas priklauso nuo to, kaip Ukrainos visuomenė gyvens jau dabar, taip pat ir kitais metais.

„Net ne nuo tų vaikinų ir merginų, kurie dabar jau yra priešaky, o labiau nuo Ukrainos užnugario. Nuo to, ar Ukrainos užnugaris vėl pradės gyventi karu, kaip buvo 2022 m., kuomet mes laimėjome. Arba ir toliau ilsėsis, kaip tai darėme 2023 m. Tai iš tikrųjų ir viską apspręs“, - aiškino Jevgenijus Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: