[ŽT] Neįtikėtina. Garsus režisierius paliko Rusiją. „Jis viską metė, atsikraustė čia ir išėjo kovoti“  ()

„Batalione niekas nežinojo, ką jis daro.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių kilmės rusų kino režisierius ir scenaristas, išgarsėjęs rusų filmų dėka, Andrejus Kavunas, prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai, paliko šalį agresorę ir įstojo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas.

Nepaisant to, kad šlovę jam atnešė rusiški filmai „Kandagar“ ir „Ochota na piranji“, jis pasmerkė Rusijos Federacijos veiksmus ir grįžo į Ukrainą. Apie tai projekte „Įvairūs žmonės“ kalbėjo aktorius Bohdan Beniuk.

„Jis viską metė, atsikraustė čia ir išėjo kovoti. Man pritrūko žodžių, kai kalbėjausi su juo telefonu, vėliau aš nuėjau pas jį į karinį dalinį, ten surengiau susitikimą ir pristačiau kariams, nes batalione niekas nežinojo, ką jis daro. Parodžiau jiems filmo „Kandagar“ fragmentą ir pasakiau: „Štai jis, režisierius, kuris tai sukūrė“. Pulkininkas priėjo prie jo ir paklausė: „Kodėl tu man apie tai nepasakei? O jis sako: „Kaip turėjau tai pasakyti, kad esu režisierius, be to aš atėjau čia tarnauti“, – sakė Beniuk.

 

Po šios situacijos Kavunas jam paskambino ir pasakė, kad Beniuk padarė jį bataliono didvyriu. Beje, dėl to, kad Beniukas atskleidė, kas yra Kavunas taikiame gyvenime, režisieriui buvo leista filmuoti tai, kas vyksta fronto linijoje, kad vėliau tai parodytų savo filmuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(2)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: