„Ten guli jūsų mirę kolegos.“ Rusija rado „originalų“ būdą kariams apginkluoti  ()

„Laisvės legiono“ karininkas Maksimas Morozovas pažymėjo, kad puldami Avdijivką okupantai jau prarado apie 30 tūkstančių karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Padėtis Avdijivkoje yra sunki, kritinė. Priešas vykdo rimtus puolimo veiksmus prieš miestą. Rudens puolimo laikotarpiu Priešo generalinis štabas oficialiai paskelbė netekęs 15 000 karių. Tai reiškia, kad užpuolę mažą Avdijivkos miestelį, kuriame iki invazijos gyveno 30 000 gyventojų, rusai per du mėnesius ten dislokavo 15 000 karių. Reikia suprasti, kad iki rudens puolimo pradžios jie kažkur pasimetė. Puldama Avdijivką Rusijos kariuomenė jau prarado iki 30 000 žuvusiųjų. Jų politinės vadovybės iškeltą užduotį užimti Avdijivką iki rinkimų ir savo pliko lyderio kalbų įsibrovėliai įvykdys ir paaukos daugybę pėstininkų“ – komentavo „Laisvės legiono“ karininkas.

Anot jo, rusai bando rasti kokių nors spragų ir silpnai ginamų vietų fronto linijoje. Be to, dabar gausiau naudojama technika. Anksčiau, kai gruntas buvo drėgnas ir minkštas, į šturmą vyko 1-3 technikos vienetai. Dabar įsivyravus žiemai jau atnaujinamas didesnių 10-15 technikos vienetų kolonų judėjimas.

Kalbant apie priešo pėstininkus, šie apytiksliai 30 000 nuostoliai Avdijivkos puolimo metu priešui nėra svarbūs. Jau yra informacijos, kad priešas siunčia savo pėstininkus palei fronto liniją be automatinių ginklų, neperšaunamų liemenių ir šalmų, duodamas jiems užduotį: „ten guli žuvę tautiečiai - bėkite ir pasiimkite iš jų automatinius ginklus, apsivilkite jų šalmus ir kūno apsaugas“. Jau dabar kai kuriose fronto vietose stebime tokius šturmus, kai rusų kariai siunčiami be ginklų, neperšaunamų liemenių ar šalmų“, – pažymėjo Maksimas Morozovas.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: