[ŽT] „Mes kariaujame už svetimas lėšas, o jie kariauja už savo.“ Budanovas atskleidė Rusijos planus dėl karo trukmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2023-12-15 00:04
Žvalgybininkas planavo rudenį būt Kryme.
nemesis 2023-12-15 07:59
O rusnia - war criminals and terrorists, china vasals neplanavo per tris dienas paimt visą Ukrainą kartais?
Andraika 2023-12-15 09:02
Planavo. Ir ką?
Azys 2023-12-15 09:40
Ogi tą, kad apsiskaičiavo ir vieni ir kiti. Dabar ateina suvokimas ir vakarai turi apsispręst kokį karą jie nori kariaut (ar nekariaut). Matau tris variantus - pigiausias nieko nedaryt, padalint Ukrainą Korėjos pavyzdžiu ir tikėtis kad tuom viskas ir baigsis. Viliuosi taip nenutiks. Antras variantas - išsekinimo karas, toks jis dabar yra, vakarms tai nekainuoja labai daug mes praktiškai galim gyvent savu ritmu retkarčiais vis numesdami kažkokios ginkluotės ukrainiečiams, bet tokia padėtis gali užsitęsti neapibrėžtą laiko tarpą. Trečias variantas brangiausias - duoti Ukrainai daug ir galingos ginkluotės, kad viską užbaigt greitai.
immortallt 2023-12-15 12:57
Pigiausias nieko nedaryti skaičiuojant tik trumpu laikotarpiu. Šiaip nereikia tos ginkluotės daug ir brangios, reikia ekonomines sankcijas normalias sudėti - visiška sienų blokada, kaip šaltojo karo metu. Bet kokie laivai kurie išplaukia iš maskolių uostų ir plaukia Baltijos jūra NATO ekonominiuose vandenyse - nusavinami. Bet kokie maskolių likusių ten gyventi verslai nacionalizuojami be atlyginimo. Pardavus rinkoje pinigus siunti ukrainiečiams/perkį įrangą. Jei rusas gyvena NATO šalyse, tada jau pradedi tyrimą, ar jis susijęs su rėžimu, t.y. siunčia į ten pinigus, prekes/žaliavas gauna iš ten ir t.t. Tas pats visoms šalims, kurios sudaro reikšmingą maskolių prekybos dalį. Beveik niekam neverta bus išlaikyti maskolių rinką rizikuojant prarasti NATO, nes maskolių rinka yra miniatiūrinė palyginus. Susijęs - taip pat atimi. Kas nors nepatinka? Tegul kompensacijos iš maskolių prašo. Ten jie iš užsienio investuotojų pakankamai atėmė ir ekonominės žalos vakarams pakankamai pridarė. Demokratiška? Ne, karo metu demokratijos turi sumažėti, ypač priešiškos šalies piliečiams. Ambasados maskolių turėjo iš karto būti išmestos. Drakoniškos sankcijos sumažintų karinės paramos poreikį labai stipriai. O dabar vakarai nori išlipti ir geri, ir sausi, ir mažai išleidę.
laukinis_lt 2023-12-15 13:30
Būtent, kad nori. Jei taip būtų pagal jus, tuomet pirmiausiai reiktų atsisakyti pirkti deimantus iš rusijos. Tai kaip gyvens turčiai be briljantų? Ar jie sutiktų? O jei dar branduolinio kuro nepirktų? Kuris ten norės gyventi be elektros, ar dėl elektros trūkumo sumažinti gamybą? Esmė - ne tai kad nedaro, o kodėl nedaro.