„...idiotai, bet jie visko turi daugiau.“ Kas vyksta Avdijivkoje  ()

Avdijivkos gynėjai ukrainiečiai yra pasiryžę tęsti kovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkos gynėjai ukrainiečiai yra pasiryžę tęsti kovą, tačiau priešas turi skaitinį pranašumą, kuris atsveria rusų nesėkmes karinėje taktikoje. Apie tai „The Guardian“ rašo reportaže iš pusiau apsupto miesto.

„Rusai galbūt idiotai, bet jie visko turi turi daugiau“, – dienraščiui „The Guardian“ situaciją aiškino Avdijivką ginančio 25-ojo AFU šturmo bataliono vado pavaduotojas Ivanas Smaga.

Pasak jo, aplink miestą sutelkta apie 40 tūkst. rusų kariškių, kuriems padeda tankai, šarvuočiai ir sunkioji artilerija. Tuo tarpu ukrainiečiai nuo vasaros pabaigos pradėjo gauti mažiau amunicijos.

„Turime pakankamai, kad galėtume apsiginti nuo atakų. Tačiau jei jie ir toliau spaus, mums reikės daug daugiau“, – pažymėjo I. Smaga.

Karininkas sako, kad iš Vakarų gauta ginkluotė atlieka svarbų vaidmenį miesto gynyboje. Ypač jis gyrė partnerių suteiktą artileriją ir amerikietiškas BMP „Bradley“.

„Man jie labai patinka. Jie kelia siaubą priešui. Jie yra manevringi. Kai sėdi viduje, jautiesi apsaugotas“, – pasakojo jis, tačiau pridūrė, kad Ukrainai skubiai reikia Vakarų lėktuvų, kad būtų galima atremti Rusijos oro pajėgas, kurios ant miesto mėto 500 kg sveriančias bombas.

 

„V.Putinas nenori derėtis. Mes taip pat nenorime. Daug mūsų vaikinų žuvo. Jie sumokėjo didžiulę kainą. Jei dabar sustosime, dėl ko? Mes nesijaudiname dėl Rusijos pėstininkų pranašumo. Jų yra 140 milijonų. Mums rūpi tik tai, kad jie turi daugiau ginklų“, – pasakojo karys Jurijus Zubčakas.

„Mes stovėsime iki galo. Jei Vakarai mūsų nepalaikys, Maskva vėl bandys užgrobti Kyjivą, kaip 2022 metais“, – jam antrino I. Smaga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: