[ŽT] „Jei karas būtų tik skaičiai, Ukraina jau būtų pralaimėjusi.“ Ukraina atrėžė kritikams  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras davė atkirtį Ukrainos kritikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba „Foreign Affairs“ skiltyje rašo, kad dabartinis karo etapas nėra lengvas nei Ukrainai, nei jos Vakarų sąjungininkėms, o pakilimai ir nuosmukiai fronte rodo, jog remiantis vienu kovos etapu daryti bendras išvadas neverta.

Pasak jo, per pastaruosius šešis mėnesius Ukrainos kariuomenė įrodė gebanti nustebinti skeptikus. Po to, kai pirmaisiais karo mėnesiais gynybos pajėgos išlaisvino šiaurės rytus, Ukraina šiek tiek prarado pozicijas rytuose, o paskui vėl įgavo pagreitį.

Tai, pasak Kulebos, rodo, kad daryti plačias išvadas, remiantis vienu kovos etapu, yra klaidinga.

„Jei karas būtų tik skaičiai, mes jau būtume pralaimėję. Rusija gali bandyti mus pranokti skaičiumi, tačiau tinkama strategija, išankstinis planavimas ir tinkama parama leis mums veiksmingai duoti atsakomąjį smūgį“, - sakė jis.

Ukrainos pergalei pasiekti reikės strateginės ištvermės ir įžvalgumo – kaip ir neseniai vykusio Ukrainos kontrpuolimo atveju, kiekvienos kvadratinio kilometro teritorijos išlaisvinimas reikalauja didžiulių ukrainiečių karių aukų – tačiau neabejotina, kad pergalė yra pasiekiama, teigia Kuleba.

 

Ministras pridūrė, kad nuolatinė Ukrainos tarptautinė parama galiausiai užtikrins, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimai pasiektų apčiuopiamų rezultatų, palaipsniui sunaikintų Rusijos pajėgas ir sužlugdytų Vladimiro Putino planus tęsti karą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: