Pritrenkianti žinia. Ukraina keičia savo karinę strategiją. Skelbiamas vienas pagrindinis tikslas  ()

Ukrainos kariuomenė peržiūrėjo savo karinę strategiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė peržiūrėjo savo karinę strategiją, atsisakė prioriteto išlaisvinti okupuotas teritorijas. Pasak „Bild“ cituojamo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (AFU) karininko, šiuo metu pagrindinis Ukrainos armijos tikslas yra maksimaliai sunaikinti Rusijos kariuomenę su minimaliais Ukrainai nuostoliais.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas pažymėjo: „Mūsų tikslas yra pasiekti didžiausią teigiamą sunaikinimo lygį“. Tai reiškia Ukrainos kariuomenės nuostolių ir priešo nuostolių santykį. „Jei santykis bus 10:1 mūsų naudai, tęsime puolimą, jei 1:1, trauksimės“, – pridūrė jis.

Strategijos pasikeitimą patvirtino ir kitas karys, sakydamas „Bild“: „Dabar spaudimo nėra, todėl tiesiog siekiame maksimalių priešo nuostolių. Pozicijos nesvarbu, svarbiausia, kad dauguma ukrainiečių liktų gyvi“.

Buvęs Vakarų karininkas komentare „Bild“ apibūdino tai, kas vyksta, kaip „iš esmės kontroliuojamą traukimąsi kovojant“. Jis pabrėžė, kad strategija yra sukurti minų lauką, kuriame Ukrainos kariuomenė padarytų maksimalią žalą Rusijos kariuomenei ir technikai. Tada kariai atsitrauks, leisdami Rusijos pajėgoms patekti į kitą paruoštą minų lauką.

 

Karo analitikas, vertindamas strategiją, teigė, kad ji buvo paremta „viltimi pasiekti kulminaciją, kad Rusijos puolimas žlugs“. Jo teigimu, teritorijų grąžinimas taps prioritetu tik tuo atveju, jei bus didelių Rusijos pajėgų nuostolių arba atsiras „žaidimą keičiantys ginklai“, tokie kaip sparnuotosios raketos ATACMS ar Taurus, taip pat naikintuvai F-16 ar JAS 39.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(221)
(9)
(212)

Komentarai ()

Susijusios žymos: