Visiškas krachas. „13 tūkstančių. Sunaikinti penki įsibrovėlių batalionai.“ Kas nutiko  ()

„Po didelių nuostolių lieka neaišku, ar rusai galės pasinaudoti savo sėkme, net jei jie galiausiai užims Avdijivką.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė prarado mažiausiai 211 šarvuočių, kai nesėkmingai bandė apsupti ir atkirsti Ukrainos garnizoną Avdijivkoje.

Ukrainos analitinė grupė „Frontelligence Insight“ ištyrė palydovines nuotraukas ir patikrino visas 211 nukentėjusias ir paliktas transporto priemones. „Šie duomenys sutampa su Amerikos žvalgybos vertinimu, pagal kurį rusai Avdijivkos rajone prarado 220 transporto priemonių ir 13 tūkstančių žmonių“, – rašo „Forbes“.

Leidinys pažymi, kad didžiausius nuostolius įsibrovėliai patyrė pirmąjį spalio pradžioje prasidėjusios operacijos „Avdijivka“ mėnesį. Po kelių savaičių rusų vadai pakeitė taktiką ir išsiuntė pėstininkus.

Įrangos nuostoliai Avdijivkos srityje „viršija Rusijos nuostolius bet kuriame kitame mūšyje, todėl tai yra labiausiai pražūtinga Rusijos pajėgoms, kalbant apie įrangos nuostolius“, komentavo „Frontelligence Insight“.

 

Anot jų, mažiausiai 211 transporto priemonių ir 13 tūkstančių žuvusių ir sužeistų karių praradimas prilygsta „visiškam penkių batalionų sunaikinimui“. „Tai reiškia didelį įrangos ir personalo nuostolį, atsižvelgiant į pasiektus rezultatus“, – rašoma leidinyje.

„Po didelių nuostolių lieka neaišku, ar rusai galės pasinaudoti savo sėkme, net jei jie galiausiai užims Avdijivką“, – apibendrino „Frontelligence“. Jie pažymėjo, kad, norint įgyti operatyvinės erdvės ir žengti toliau, jiems prireiks kovai parengtų karių, sudarytų iš kelių brigadų, tačiau Kremliui vis sunkiau aprūpinti naujas brigadas, nes auga jo nuostoliai.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(0)
(131)

Komentarai ()

Susijusios žymos: