„Tai stulbinanti Amerikos užsienio politikos nesėkmė.“ Ukraina patyrė siaubingą savaitę  ()

„Kyla kitas „nepatogus“ klausimas: kada pagaliau pasakysite „ne“ Maskvai?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis išgyveno tikrai siaubingą savaitę. Nors jo komanda paskelbė pergalę po sprendimo pradėti derybas dėl stojimo į ES, tikroji narystė bus tik tada, kai karas baigsis Kyjivo pergale. Tačiau nė vienas iš šių dalykų šiuo metu nėra garantuotas.

Anot CNN, Zelenskis turėtų drąsiai pažvelgti į per keturias dienas nutikusias finansines bėdas.

„Vengrijos sprendimas vetuoti 55 mlrd. ES pareigūnai patikino, kad šiuo klausimu sausio pradžioje greičiausiai bus nubalsuota teigiamai“, – rašoma leidinyje.

Žurnalistai taip pat palietė Zelenskio vizito į JAV temą. Vizito metu jis prašė pagalbos Ukrainai. „Net jei Vašingtonui pavyks atnaujinti finansavimą 2024 m. pradžioje, žala Ukrainai jau padaryta“, – pažymima leidinyje.

Tai stulbinanti Amerikos užsienio politikos nesėkmė, kurios pasekmės atsilieps dar dešimtmečius. Niekada anksčiau... tiek daug nebuvo rizikuojama“, – teigė leidinys.

Dabar laukiantis iššūkis – galimybė, kad Ukraina gali susidurti su Rusija be NATO paramos – slegia tuos, kurie turėtų būti susitelkę į artėjančius žiemos mūšius.

 

„JAV ir ES pinigų – ar vieno iš jų – trūkumas gresia tuo, kad per artimiausius dvejus metus didžioji Ukrainos dalis pateks į Rusijos okupaciją. Dėl to Rusijos karinės pajėgos atsidurtų prie pat NATO sienų, o tai iš karto taptų problema Vašingtonui. Kodėl? Nes už NATO savitarpio gynybos sutarties, grynai praktiniu lygmeniu, saugios ir laisvos demokratijos Europoje yra pagrindiniai Amerikos prekybos partneriai ir JAV pasaulinio svorio pagrindas“, – aiškinama leidinyje.

Zelenskis susiduria su sąjungininku JAV, kuris yra toks susiskaldęs ir neišmanantis, kad turi apsimesti, kad viskas nėra taip blogai.

 

„Kai kurie respublikonai teigia, kad Rusijos Federacija vis tiek laimės, tai kam atidėlioti tai, kas neišvengiama, teikiant pagalbą, kuri veda prie ukrainiečių mirties? Tiems, kurie nori pasakyti „ne“ Ukrainai, ypatingų pasiteisinimų nereikia. Kyla kitas „nepatogus“ klausimas: kada pagaliau pasakysite „ne“ Maskvai? Kurią Ukrainos dalį, o gal jos Europos kaimynus Putinas gali pavergti ar sulyginti su žeme?“, – klausė leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(6)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: