„Arba mes visi išgyvensime, arba mums visiems galas.“ Reikalingas nepopuliarus sprendimas. Kas vyksta  (1)

„Reikia skaityti memuarus, reikia skaityti istorinę literatūrą ir suprasti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Globalistikos centro „Strategija XXI“ saugumo programų vadovas Pavelas Lakijčukas įvertino situaciją dėl mobilizacijos ir rezervų Ukrainoje. Visų pirma jis paminėjo įstatymą apie šauktinio amžiaus viršutinės ribos mažinimą, kurio prezidentas Zelenskis dar nepasirašė.

Kalbėdamas apie tai interviu „Radio NV“ Lakijčukas pažymėjo, kad viena jo kolegė iš Amerikos ekspertų grupės domėjosi, ar Ukraina išgyvens, ar ji turi rezervų ir išteklių.

„Kai aš jai pasakiau, kad prieš šešis mėnesius mūsų įstatymų leidėjai, spaudžiami kariuomenės, priėmė įstatymą, pagal kurį numatomas amžius būtų sumažintas nuo viršutinės ribos, nuo 27 metų iki 25 metų. Įstatymas priimtas balsų dauguma. Bet jau pusė metų, kai jo nepasirašo mūsų prezidentas. Todėl pirmoji išvada, kurią ji iškart padarė: sakė, tai yra, viskas gerai, Ukrainoje yra rezervų. Taip, mes turime rezervų. Bet kodėl tai [nepasirašo prezidentas]? Nes tai bus nepopuliarus sprendimas“, – pabrėžė jis.

 

Lakijčuko teigimu, dabar Ukrainos vyriausybė, ko gero, daugiau dėmesio skiria ne tiek mobilizacijai, kiek savo reitingams ir žmonių meilei.

„Žinote, reikia skaityti memuarus, reikia skaityti istorinę literatūrą ir suprasti: jei esi valdžioje tuo metu, kai valstybė yra priešo invazijoje, tai visada, absoliučiai visada reikia vienytis. Mesti į šalį savo ambicijas (tiesiog nepasisekė) ir dirbti valstybei, nes arba mes visi išgyvensime, arba mums visiems bus galas“, – apibendrino jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: