Baltijos šalys, Lenkija, Vokietija. Putinas nebeslepia planų  ()

Karo ekspertas Vladislavas Selezniovas, 2014-2017 metais dirbęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovu spaudai,  pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenė gina ne tik Ukrainos saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai, kad mums trūksta sviedinių, matyti iš mūsų statistikos. Vienam Ukrainos sviediniui, iššautam mūšio lauke, tenka 5-7 priešo sviediniai. Taigi, jėgų ir priemonių santykis tikrai ne mūsų naudai. Taip atsitiko, nes rugpjūčio - spalio mėnesiais gavome 90% mažiau karinės-techninės pagalbos lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Mažėja partnerių karinės paramos apimtys. Partneriai delsia dėl daugybės aplinkybių ir priežasčių, tačiau šios priežastys negali tapti priežastimis nutraukti ginklų ir karinės technikos tiekimą Ukrainos karių reikmėms. Nes Ukrainos kariuomenė šiuo metu gina ne tik Ukrainos saugumą. Mūsų kariai gina bent jau saugią rytinės Europos dalies erdvę“, – pabrėžė Selezniovas.

Pasak karo eksperto, Putinas ir jo pakalikai visiškai neslepia savo planų susigrąžinti kontrolę Rytų Europos šalyse ir netgi norėtų pasiekti Berlyną.

 

„Ne veltui mūsų partneriai vokiečiai ženkliai suaktyvino pastangas stiprinti karinį paramos komponentą. Visi supranta, kad jei priešas nesulauks didelio smūgio Ukrainoje, tai jis dirbs, kad perimtų Baltijos šalių, Moldovos kontrolę. Rr tada persikels į Vakarus – į Lenkiją, Vokietiją“, – pažymėjo Selezniovas.

(40)
(10)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: