„Neutralitetas Moldovos neapgins“ - imasi ryžtingų sprendimų, kad apsigintų nuo Kremliaus  ()

„Jei Kremlius nuspręs mus pulti, ką mes darysime?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldova ketina įsigyti modernią oro gynybos sistemą, kad galėtų atremti Rusijos keliamas grėsmes. Tai pareiškė šalies premjeras Dorinas Receanas, rašo „Amerikos balsas“.

D. Receanas interviu televizijai metu sakė, kad Moldovai reikia modernizuotos oro gynybos sistemos, kad būtų apsaugota pagrindinė infrastruktūra, įskaitant oro uostus, ir atremti Rusijos keliamas grėsmes, kurios labai išaugo nuo visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Ministro pirmininko teigimu, modernią oro gynybos sistemą Moldova ketina gauti pasitelkdama ES ir NATO sąjungininkes.

„Jei Kremlius nuspręs mus pulti, ką mes darysime? Neutralumas neapsaugos Moldovos“, - sakė D. Receanas.

Gruodžio 15 dieną Moldovos parlamentas patvirtino naują nacionalinio saugumo strategiją, pagal kurią pagrindinės grėsmės šaliai yra agresyvi Rusijos politika ir vidaus korupcija. Strategija orientuota į ryšių su Europos Sąjunga, Rumunija, JAV ir NATO stiprinimą. Kartu dokumente pabrėžiama, kad Moldova turi išlaikyti Konstitucijoje įtvirtintą neutralų statusą.

Moldovos prezidentė Maia Sandu įsitikinusi, kad Ukrainai laimėjus karą su Rusija šalis sugebės išspręsti konfliktą Padniestrėje.

 

Lapkričio 8 dieną Europos Komisija rekomendavo suteikti Gruzijai kandidatės į ES statusą ir pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()