„Aš ne skuduras!“ Zelenskis įsiuto dėl Lenkijos veiksmų  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo Lenkijai už reikšmingą pagalbą nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios, tačiau emocingai kalbėjo apie sienų blokavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikiu, kad jūs mums padėjote tiek, kiek galėjote, o mes stovėjome už jus ir esame šalia, kiek galime. Turėjau stiprų ryšį su jūsų kabinetu. Tada prasidėjo mūsų sienų blokada. Supraskite, ne laikas verslui karo metu“, – kalbėjo šalies vadovas.

Tai Zelenskis pareiškė metinėje spaudos konferencijoje, praneša Censor.NET.

Kaip pažymėjo prezidentas, per Lenkijos sienų blokadą Ukraina neturėjo laisvo Juodosios jūros koridoriaus, kuriuo būtų galima eksportuoti grūdus.

„Turėjome problemų su Slovakija, Vengrija ir artimiausiais draugais Lenkija. Sutarėme, kad Lenkijai grūdų neparduosime, bet paprašėme – leiskite išvežti“, – pažymėjo Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pridūrė, kad prasidėjus konfliktui Lenkijos ir Ukrainos lyderių lygiu, ukrainiečiai stojo į Lenkijos vadovo pusę.

„Nuo balandžio iki rugsėjo buvo labai sunku. Netekome šimtų milijonų dolerių, dalies derliaus. Prarasdavome kiekvieną dieną. Pradėjome prarasti politinius santykius. Dar kartą pabrėžiu, kad esu dėkingas jūsų žmonėms, bet supraskite, aš nesu kažkoks skuduras, ginu savo valstybės interesus karo metu. Sakiau, leiskitie mums tiesiog išvežti grūdus. Ir jie neleido mums to padaryti. Ir tai buvo neteisinga“, – pabrėžė jis.

 

„ES buvo prieš šią blokadą. Ačiū Dievui, atsirado Rumunija. Ir prezidentas Klausas Iohannisas man padėjo, padėjo mūsų ūkininkams išgyventi. Nors jie irgi streikavo... Manau, kad jis parodė stipraus žmogaus valią, pasakydamas: „Pirmiausia vertybės, o paskui kainos“, – pažymėjo Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(4)
(111)

Komentarai ()