Jiems bus perduotas dokumentas. Zelenskis prasitarė apie derybas su Rusija  ()

Zelenskis prabilo apie galimas derybas su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijoje vyks susitikimas Ekonomikos forumo rėmuose – Ukraina sieks, kad jame dalyvautų visų žemynų, ypač Pasaulio pietų, atstovai.

Tai gruodžio 19 d. spaudos konferencijoje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Turime taikos formulę – vienintelę veikiančią platformą. Paskutinis susitikimas Maltoje buvo labai geras. Po to susitikimas vyks Šveicarijoje, Ekonomikos forumo rėmuose. Bus toks saugumo segmentas. Dirbsime ties tuo, kad dalyvautų visų žemynų, ypač Pasaulio pietų, atstovai, ir kad būtų aštuonios dešimtys šalių“, - pabrėžė Volodymyras Zelenskis.

Jis taip pat pridūrė, kad po šio susitikimo Ukraina sieks surengti aukščiausiojo lygio vadovų susitikimą, nes šiame susitikime bus parengti paskutiniai penki „Taikos formulės“ punktai.

„Pirmuosius penkis punktus patarėjai parengė per susitikimą Maltoje..... Tarp šalių bus susitarta dėl esminių dalykų, su kuriais pradėsime dirbti ir parengsime atitinkamą dokumentą. Kai atitinkamas dokumentas bus parengtas, galėsime jį vienokia ar kitokia forma perduoti Rusijos atstovams“, - pabrėžė V. Zelenskis.

 

Pasak jo, kai visos pasaulio valstybės sugebės susivienyti dėl dokumento, tada šis dokumentas per JT arba per kitus lyderius galės būti perduotas Rusijos pusei.

„Jei ji bus pasirengusi priimti šį dokumentą, tai reikš, kad derybų klausimas yra aktualus. Dabar jis nėra aktualus. Nematau Rusijos nusiteikimo, nematau jos veiksmuose; retorikoje matau tik įžūlumą ir žudymą“, - sakė Prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(31)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: