Rusai pakraupę. Iš fronto pabėgo 104-asis oro desantininkų divizionas  ()

Rusijos pajėgų situacija Krynkuose sunki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų placdarme netoli Krynkų, esančių Chersono kryptimi, Rusijos kariuomenė per dieną neteko trijų haubicų D-30.

Apie tai pranešė Rusijos militaristinis Z-kanalas „VDV už Sąžiningumą ir Teisingumą“, kuris siejamas su Rusijos ginkluotųjų pajėgų „Dnepr“ grupės karininkais. Būtent ji yra atsakinga už Chersono srities okupaciją, praneša Dialog.UA.

Rusijos kariuomenė padėtį Krynkuose apibūdino kaip „sunkią“.

„Kontrataką mes vis dar pralaimime. Vien šiandien (gruodžio 20 d. – red. past.) priešas sunaikino 3 mūsų D-30 haubicas. Taip pat priešas užtikrintai turi pranašumą „mažajame ore“ – per mūsų puolamąsias operacijas jis gali panaudoti iki 7 bepiločių dronų kamikadzių kiekvienam mūsų kovotojui. Visa tai, savaime suprantama, lemia didelius personalo nuostolius“, - rašė Rusijos Z-kanalas.

Jis taip pat skundėsi dėl prastos Rusijos karių, varomų į vadinamuosius „mėsos šturmus“ Krynkuose, moralinės ir psichologinės būklės.

„Naujai suformuotas 104-asis (Rusijos ginkluotųjų pajėgų desanto šturmo divizionas – red.) kol kas pasirodė iš blogiausios pusės... Užfiksuota daugybė atsisakymo vykdyti kovines užduotis ir nesankcionuoto pozicijų palikimo atvejų. Dažnai 104-ojo desanto diviziono daliniai atvyksta į pozicijas, kurias jau užėmė 810-ojo desanto diviziono kovotojai, su užduotimi jas tiesiog išlaikyti, tačiau desantininkai po 2-3 valandų iš jų pabėga... 104-asis desanto divizionas daro gėdą visai desantininkų brolijai“, - praneša Rusijos karininkai.

 

Jis patikina, kad dėl šių problemų iš pareigų buvo nušalinti minėtos 104-ojo diviziono, taip pat 328-ojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulko vadai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(313)
(1)
(312)

Komentarai ()

Susijusios žymos: