Audra kasdien. „Atrodo, kad Rusija eina va bank. 100 kovų per dieną.“ Ždanovas apie padėtį fronte (Video)  ()

Rusai bando prasiveržti pro ukrainiečių gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelių pokyčių nebuvimas Rusijos ir Ukrainos fronto linijoje rodo galimą jos perėjimą į pozicinį etapą, panašų į tą, koks buvo Pirmajame pasauliniame kare. Kiek tai įmanoma?

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išsakė savo viziją apie tolesnę įvykių raidą fronte, kai nė viena pusė neturi jėgų ar galimybių plėtoti puolimą.

Ždanovo teigimu, tikrai yra grėsmė, kad karas virs poziciniu. Tačiau jo lygis yra gana žemas. Kaip aiškina ekspertas, Ukrainos pusė ir dabar vykdo mobilią gynybą: „Kartais paliekame pozicijas, nes nėra ko ten laikyti“.

Ukrainos pusė turi gynybos linijas, kuriomis remsis gynybos operacijos metu. Ekspertas tikisi, kad Ukrainos partneriai toliau tieks įrangą ir ginklus. Tai galiausiai turėtų leisti Ukrainai sukaupti pajėgas ir priemones puolimo operacijai.

Ždanovas mano, kad niekas nėra suinteresuotas kariauti ilgą karą. „Net Rusija gerai supranta, kad kuo ilgiau ji vykdys pozicinį karą, tuo greičiau ji išseks“.

Pasak eksperto, būtent tuo galima paaiškinti tokį pašėlusį Rusijos puolimo tempą.

Atrodo, kad Rusija eina va bank. Kol jėgos nesibaigs, jie bandys prasiveržti pro ukrainiečių gynybą. Per dieną  įvyksta daugiau nei 100 karinių susirėmimų. Ukrainos pusė bando įtraukti priešą į pozicinę gynybą, kad padarytų maksimalius nuostolius. Kartu ukrainiečiai bando manevruoti savo kariais, kad nenukentėtų patys ir patirtų kuo mažiau nuostolių“.

 

Ždanovas įsitikinęs, kad toks Rusijos puolimo tempas negali tęstis ilgai. Priešui pritrūks jėgos, o Ukrainos pusė turės galimybę pradėti kontrpuolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: