Tyrimo tikslais universitete uždrausta naudotis „Facebook“  (5)

Mokslų ir technikos universitete Pensilvanijoje priimtas savaitės trukmės draudimas, draudžiantis naudotis visais socialinias tinklalapiais internete, kaip „Facebook“, „Twitter“. Kompiuteryje bus galima tik siųsti elektroninio pašto žinutes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso šio sumanymo autorius yra universiteto rektorius Ericas Darras. Skelbdamas tik laikiną draudimą, rektorius nori parodyti studentams, kaip dažnai jie naudoja socialinius tinklalapius ir kokią įtaką jie daro jų gyvenimui.

Pasibaigus vienos savaitės terminui, studentai turės parašyti rašinėlį dalydamiesi savo įspūdžiais, kaip jiems sekėsi išgyventi be socialinių portalų kasdieniame gyvenime. Tiesa, ne visi studentai bus šio akademinio tyrimo dalyviai. Užblokuoti socialinių puslapių portalai bus tik studentams, gyvenantiems studentų miestelyje, tie, kurie gyvena už jo ribų, naudosis, kaip ir naudoję. Tačiau studentai, kurie turi išmaniuosius telefonus, galės naudotis socialiniais portalais nevaržomi universiteto draudimo.

Rektorius E. Darras nėra nusiteikęs prieš naujas technologijas. Jo teigimu, jis nori tik stebėti, kaip pasikeis studentų elgesys universitete ir kaip dažnai prašys draugų paskolinti savo išmanųjį telefoną, kad galėtų pasitikrinti savo „Facebook“ puslapį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: