„Rusijos karinis tikslas nepasiekiamas, bet tai nesustabdys Putino“  ()

Jensas Stoltenbergas įsitikinęs, kad Kremlius savo tikslo Ukrainoje nebepasieks. Tačiau, anot jo, tai neturi įtakos Vladimiro Putino teritoriniams apetitams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad tikslas, kuriuo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo karą Ukrainoje, jau yra nepasiekiamas, rašo „Spiegel“.

Stoltenbergas įsitikinęs, kad didelio masto karo Ukrainoje tikslas buvo neleisti šaliai įstoti į NATO ir Europos Sąjungą. Anot jo, Kijevas šiuo metu kaip niekad arčiau aljanso ir ES.

NATO generalinis sekretorius pabrėžė, kad už Ukrainoje prasidėjusį karą Rusijos Federacija moka didelę kainą. Šalis agresorė prarado šimtus lėktuvų ir tūkstančių tankų, 300 000 jos karių žuvo arba buvo sužeisti.

Be to, pačioje Rusijoje išaugo infliacija ir krito pragyvenimo lygis. Maskvos politinė izoliacija tik stiprėjo.

Tačiau Stoltenbergas ragino nesitikėti, kad karas greitai baigsis. Jis netiki, kad po kitų rinkimų Putinas pakeis savo kursą.

 

„Neturime jokių ženklų, kad Putinas keis savo tikslus ir politiką. Jis ir toliau stengsis užimti daugiau teritorijų“, – pažymėjo NATO generalinis sekretorius.

Jis pabrėžė, kad NATO turėtų ir toliau tvirtai remti Ukrainą.

„Ukrainiečiai parodė, kad yra pajėgūs apsiginti. Ypač kai gauna ginklų iš Vokietijos ir daugelio kitų NATO šalių“, – pridūrė Stoltenbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()